Bio Rood

COLONJES | CUVEE COLONJES 2017

Vorige Artikel 7 van 7
€ 15,29 (inclusief btw)

Cuvee Colonjes 2017

Lekker soepel, tikje droog met een rijping van 8 maanden op diverse houten vaten is dit gewoon een mooi biologisch glas van de hand van Wijnmaker Adam Dijkstra.
Opgebouwd uit de Cabernet Cortis, Cabernet Colonjes en de klassieke Regent is dit een mooi glas terwijl in de keuken alvast een mooie pasta wordt gemaakt.

Specificaties

Naam Cuvee Colonjes 2017 
Wijnhuis Biologische Wijnhoeve de Colonjes
Eigenaar Adam Dijkstra
Plaats Groesbeek (Gelderland)
Druifsoort Cabernet Cortis, Cabernet Colonjes & Regent
Oogstjaar 2017
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12 %

Biologische Wijnhoeve de Colonjes

Groesbeek ligt in het zuiden van Gelderland, op de grens van Limburg en Duitsland. Glooiende heuvels en een rijke lössbodem maken het gebied bijzonder geschikt voor de wijnbouw. In en rond het dorp zijn maar liefst 12 andere wijngaarden gevestigd, mede hierdoor wordt Groesbeek ook wel liefkozend het Wijndorp van Nederland genoemd.
Sinds 2001 is hier Biologische Wijnhoeve De Colonjes gevestigd, opgericht door de in 2018 overleden Freek Verhoeven. Klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot de grootste biologische wijngaard van Nederland, met in totaal 13 ha wijngaard, verdeeld over drie wijngaarden: De Colonjes (1,5 ha), Knapheide (5 ha) en Op ’t Hof (8 ha).  
Tien verschillende druivenrassen zijn aangeplant, de druiven worden in eigen wijnkelder gebruikt voor de  productie van witte, rode, rosé en mousserende wijnen. De rijke bodem proef je terug in de volle en mineraalrijke smaak, de wijnen van De Colonjes vallen regelmatig internationaal en nationaal in de prijzen!
Het totale bedrijf bestaat behalve de biologische wijngaard & wijnmakerij ook uit een unieke locatie waar je op het terras kan genieten van een adembenemend uitzicht inclusief een binnenlocatie voor diverse evenementen.
De Wijnhoeve staat midden in de samenleving, samen met de vrijwilligers, Pluryn (dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking) en Stichting Op de Toekomst (begeleiding & activering van mensen die tijdelijk uit het arbeidsproces c.q. gestopt met de studie) wordt er dagelijks het hele jaar rond met ziel en zaligheid gewerkt om te komen tot de wijnen die worden gemaakt.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.