Soepel

DE DEELGAARDERBERG | DORNFELDER BARRIQUE 2019

Vorige Artikel 23 van 65 Volgende
€ 13,69 (inclusief btw)

Dornfelder B  2019

Oktober 2021 vrijgegeven door wijnmaker Jos, nu reeds beschikbaar.
een Dornfelder met een 'Hout' lagering komt helaas maar weining voor in Nederland. Deze variant heeft lichte kenmerken van de hout lagering mee gekregen maar de soepelheid van de Dornfelder druif blijft overeind.
Mooi in balans, tikje droog met vanilie tonen in combinatie met een zachte afdronk is deze rode houtvariant gewoon een (h) eerlijk glas van Limburgse bodem.
In de combinatie denk aan pittige gedroogde ham, kaas of een wordt variant maar gewoon zelfstandig met een muziekje op de achtergrond ook niets mis mee volgens ons proefpanel:)

De Deelgaarderberg

Wat een uitzicht, wat een omgeving! Op het hoogste punt van Maria-Hoop (49.50m boven NAP) ligt deze wijngaard vandaar deze symbolische naam. Het dorpje Maria-Hoop, lokaal beter bekend als De Deelgaard ligt tegen de grens van Duitsland op het smalste stukje van Nederland, met de auto binnen 30 minuten vanuit Belgie naar Duitsland.
In 2003 besloten Jos & Nicole Wilms-Gielkens te starten met een wijngaard, na door de jaren heen op diverse percelen ( los van elkaar) in de omgeving is de capaciteit uitgebreid naar op jaarbasis een kleine 4000 flessen authentieke Limburgse wijn.
Anno 2021 is het bijzondere dat dit wijngoed zowel de Klassieke rassen (o.a Auxerrois, Pinot Blanc & Dornfelder) alsmede Nederlandse rassen teelt (o.a Rondo, Regent & Solaris) .
Achter bij de prive woning is een heuse vinotheek alsmede een zeer uitgebreide wijnmakerij gesitueerd in een grote betonnen kelder!

 

 

Specificatie Omschrijving
Naam Dornfelder B 2019
Wijnhuis Wijngoed de Deelgaardeberg
Eigenaar Jos & Nicole Wilms-Gielkens
Plaats Maria-Hoop ( Limburg)
Druifsoort Dornfelder
Oogstjaar 2019
Inhoud 750-12.%
Aantal 1
Prijs per fles € 13,69
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.