Binnen 2022

THORN | RIESLING 2022

Vorige Artikel 68 van 119 Volgende
€ 16,95 (inclusief btw)

Riesling 2022

Soepel opgebouwd, mooi droog lekkere klassieke aroma's waaronder uiteraard de perzik, lychee maar ook de mango gewoon goed naar voren komen maken deze variant gewoon helemaal af.
Natuurlijk mag deze jaargang nog even in de klimaatkast, maar nu al openen is zeker geen straf.

Specificaties

Naam Riesling 2022
Wijnhuis Wijngoed Thorn
Eigenaar Harry & Mieke Vorselen
Plaats Thorn (Limburg)
Druifsoort Riesling
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl

Wijngoed Thorn

Thorn staat ook wel bekend als 't Witte Stadje, bijna alle huizen in het stadje Thorn zijn wit en daar dankt Thorn dan ook zijn bijnaam en reputatie aan. Thorn ligt nog net binnen Nederlands grondgebied en is een geliefd authenthiek stadje. Wijngoed Thorn van de sympathieke eigenaren Harry & Mieke ligt midden in het hart van de Thorn gemeenschap. In 2001 is er begonnen met het aanplanten van de klassieke druivenrassen, het gebied kenmerkt zich als een van de droogste plekjes van de Benelux (bron: KNMI), dit in combinatie met  de ondergrond van voornamelijk klein & zand op een oude Maas arm. Gekoppeld aan het vakmanschap van de eigenaren resulteerd dit in wijnen van een constante, hoge kwaliteit. Anno 2021 beslaat het wijngoed ongeveer 6.5 hectare, waar een negental zuivere wijnen vandaan komen, waaronder de in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder. Sinds 2018 erkent de Europese Commissie formeel de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei Limburg’.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.