Zilt

ELMARE | ZWAENE 2020

Vorige Artikel 12 van 25 Volgende
€ 11,99 (inclusief btw)

Zwaene 2020

De natuurlijke opvolger van de uitmuntende Zonne variant. In tegenstelling tot haar 'voorganger' is deze niet alleen vanuit de Souvignier Gris opgebouwd, maar is ook de alom bekende Johanniter toegevoegd. Zwaene 2020 is wederom een heerlijke frisse, licht zilte variant uit het zuiden van Zeeland.
 De druivenranken staan op 'de grond' van een voormalige zeearm. Deze lichte zeeklei i.c.m. de volop aanwezige zon in deze provincie geeft zoals algemeen bekend top wijnen.
 Wij geven de voorkeur aan een combinatie met lichtere gestoomde, gegrilde gevogelte en schaal/schelpdieren of een mooi gebakken platvis uit de Noordzee.

Specificaties

Naam Zwaene 2020
Wijnhuis Wijnboerderij Catharinahoeve (Elmare)
Plaats Waterlandkerkje (Zeeland)
Druifsoort Souvignier Gris & Johanniter
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.5%

Wijnboerderij Catharinahoeve

Wijnboerderij Catharinahoeve is gevestigd in het pittoreske Groede, regio Zeeuws-Vlaanderen. Op dit Zeeuwse landgoed is een behalve een wijnboerderij, een compleet gemengd boerenbedrijf gevestigd. Vanuit de visie wordt er op duurzame wijze gewerkt, zodat ook de aankomende generaties mogen genieten van onder andere de (h)eerlijke stille wijnen van het landgoed.
Momenteel staan er ongeveer ca. 1,5 ha druivenstokken waar een 6 tal druivenrassen worden geteeld. Deze vormen de basis voor rode, witte, rosé en tevens wordt er een portachtige specialiteit (opname najaar 2020) gemaakt vanuit eigen walnotenbomen. Bijzonder is ook dat er dagelijks hard wordt gewerkt, buiten de vrijwilligers om, door de medewerkers van zorginstelling Juutsom.
Ieder die ooit in Zeeland is geweest zal direct terug gaan naar de herinnering bij het nemen van de eerste slok, voor diegene die nog nooit in Zeeland zijn geweest zeggen wij van Nederlandse Streekwijnen begin met een mooi glas van Catharinahoeve dan komt het bezoek vanzelf...

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.