Op = echt Op

THORN | RIESLING 2018

Artikel 1 van 13 Volgende
€ 13,97 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Riesling 2018

2018 was mede door de meer dan uitstekende nazomer een prima jaar voor de wijnbouw ook deze Riesling laat direct het mooi jaar in het glas zien door zijn zoetige dronk.
Vol, sappig met veel stuivend aroma waarin de perzik, lychee en de mango duidelijk te herleiden zijn. In de afdronk een zoete zachte afdronk maakt deze Riesling variant zich gewoon geliefd.

Specificaties

Naam Riesling 2018
Wijnhuis Wijngoed Thorn
Eigenaar Harry & Mieke Vorselen
Plaats Thorn (Limburg)
Druifsoort Riesling
Oogstjaar 2018
Inhoud 75cl

Wijngoed Thorn

Thorn staat ook wel bekend als 't Witte Stadje, bijna alle huizen in het stadje Thorn zijn wit en daar dankt Thorn dan ook zijn bijnaam en reputatie aan. Thorn ligt nog net binnen Nederlands grondgebied en is een geliefd authenthiek stadje. Wijngoed Thorn van de sympathieke eigenaren Harry & Mieke ligt midden in het hart van de Thorn gemeenschap. In 2001 is er begonnen met het aanplanten van de klassieke druivenrassen, het gebied kenmerkt zich als een van de droogste plekjes van de Benelux (bron: KNMI), dit in combinatie met  de ondergrond van voornamelijk klein & zand op een oude Maas arm. Gekoppeld aan het vakmanschap van de eigenaren resulteerd dit in wijnen van een constante, hoge kwaliteit. Anno 2021 beslaat het wijngoed ongeveer 6.5 hectare, waar een negental zuivere wijnen vandaan komen, waaronder de in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder. Sinds 2018 erkent de Europese Commissie formeel de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei Limburg’.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.