Nijkerk

MIDDELDORP | CABERNET CANTOR BARRIQUE 2020

Vorige Artikel 25 van 64 Volgende
€ 14,49 (inclusief btw)

Cabernet Cantor Barrique 2020

Boem, wat een voltreffer deze Cabernet Cantor gerijpt op FrANS EIKEN.
Vol met sap, subtiele aroma's van kersen en vanillie maar toch voor deze variant een soepel afdronk maakt dit gewoon een mooi rood glas.
Buiten guur weer, muziekje aan en rustig van dit glas genieten echter wij hebben deze ingezet in de combinatie met een hele Wilde Eend ( ingewreven met peper & zout ) uit de oven.
Zowel de eend als de wijn was schoon op:)

 

Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp is ongeveer 1 hectare groot en ligt in de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. De naam Middeldorp is ontleend aan de naam van het perceel waarop de huidige wijnhoeve is gelegen. Op het landgoed nestelen zich jaarlijks steen- en kerkuilen. Een bijzonder fenomeen, dat uilenkenners naar de hoeve doet komen. De uil is dan ook verwerkt in het logo op het etiket van de wijnen.
De wijnen worden gemaakt van druivenrassen, die het beste geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. In totaal staan er bijna 3000 ranken aangeplant, verdeeld over vier witte druivenrassen: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en Solaris en 2 blauwe rassen: Regent en Cabernet Cantor.
De familie Dijk heeft ervoor gekozen het gehele proces van aanplant tot en met vinificatie en botteling in eigen hand te houden. Voor het proces van vinificatie staat er een volledig geïsoleerde, op temperatuur gestuurde apparatuur. Om het vergisten zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden, maken ze  gebruik van 500 liter tanks, waarbij elke tank individueel gereguleerd kan worden.
De visie van de familie  om zo duurzaam mogelijk te werken, is ook van toepassing op de wijnmakerij. In totaal zorgen 32 zonnepanelen en een warmtepomp ervoor dat ze volledig energieneutraal kunnen werken.

Specificatie Omschrijving
Naam Cabernet Cantor Barrique 2020
Wijnhuis Wijnhoeve Middeldorp
Eigenaar Fam. Dijk
Plaats Nijkerk
Druifsoort Cabernet Cantor
Oogstjaar 2020
Inhoud 750cl -11% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 14,49
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.