Nijkerk

MIDDELDORP | REGENT BARRIQUE 2020

Artikel 1 van 65
€ 14,89 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Regent Barrique 2020

Wijnhoeve Middeldorp van de familie Dijk is zoals bekend een  relatieve nieuwkomer in het Nederlandse wijnlandschap maar na de succesvolle lancering van de witte & rose varianten zijn ook de eerste twee rode varianten los gekomen.
Deze Regent Barrique 2020 heeft gelegen op nieuw Frans eiken, tikje robuust maar evengoed  soepel, zacht met zuivere kruiden tonen en vanille.
Advies drink rond de 14 graden met een mooi stukje mager vlees of bij roergebakken groenten. Geniet!

Specificaties

Naam Regent Barrique 2020
Wijnhuis Wijnhoeve Middeldorp
Eigenaar Fam. Dijk
Plaats Nijkerk (Gelderland)
Druifsoort Regent
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 11%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp is ongeveer 1 hectare groot en ligt in de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. De naam Middeldorp is ontleend aan de naam van het perceel waarop de huidige wijnhoeve is gelegen. Op het landgoed nestelen zich jaarlijks steen- en kerkuilen. Een bijzonder fenomeen, dat uilenkenners naar de hoeve doet komen. De uil is dan ook verwerkt in het logo op het etiket van de wijnen.
De wijnen worden gemaakt van druivenrassen, die het beste geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. In totaal staan er bijna 3000 ranken aangeplant, verdeeld over vier witte druivenrassen: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en Solaris en 2 blauwe rassen: Regent en Cabernet Cantor.
De familie Dijk heeft ervoor gekozen het gehele proces van aanplant tot en met vinificatie en botteling in eigen hand te houden. Voor het proces van vinificatie staat er een volledig geïsoleerde, op temperatuur gestuurde apparatuur. Om het vergisten zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden, maken ze  gebruik van 500 liter tanks, waarbij elke tank individueel gereguleerd kan worden.
De visie van de familie  om zo duurzaam mogelijk te werken, is ook van toepassing op de wijnmakerij. In totaal zorgen 32 zonnepanelen en een warmtepomp ervoor dat ze volledig energieneutraal kunnen werken.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.