Pinot Noir

DE SALAMANDER | EYS' SECCO

Vorige Artikel 15 van 35 Volgende
€ 16,39 (inclusief btw)

Eys'Secco
 

Pinot Noir in een klassieke mouserrende variant? Ja zeker en wat voor een!
Ooit ontwikkeld voor een bevriend regionaal restaurant maar gelukkig daarna gewoon ' vast in het assortiment' van wijnmaker John mits de kwaliteit van zijn Pinot Noir druiven het toelaat.
Zacht & Mouseerend met een alcohol van 10.5% is dit een sublieme combinatie zeker in deze warmere maanden.
Gewoon als aperitief echter samen met klassieke sushi ook gewoon super. John dankjewel voor deze heerlijke variant van jouw domein.


Wijndomein Domaine de Salamander

Diep in het glooiende landschap van Zuid Limburg,  midden in het pittoreske dorpje Eyserheide is dit unieke wijndomein gevestigd van wijnmaker John Cox.
Eyserheide ligt in de gemeente Gulpen-Wittem, op een hoogte van ongeveer 190 meter boven NAP.
Geboren en getogen besluit hij na de eeuw wisseling om zijn activiteiten op gebied van veeteelt af te bouwen en zich geheel op de wijnbouw met de klassieke druivenrassen te specialiseren.
Dat resulteerde in de de aanleg begin 2007 van een aanzienklijke percentage Pinot Noir druiven ( bijna de helft van het aanwezige perceel) en van de witte druiven werd de keus gemaakt om met de Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en de Riesling te gaan starten.
De uitbreiding zowel in oppervlakte als in druivenrassen kwam in 2013 toen de voor in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder en werden aangeplant.
Anno 2021 maakt John van elke druienras cepage die op geheel natuurlijke, rustige wijze worden geproduceerd daardoor kan het zijn dat ' zijn jaargangen' niet altijd een logische opbouw laten zien .......maar zoals John terecht zegt ' het gaat niet om het jaartal maar om het glas'.
 

Specificatie Omschrijving
Naam Pinot Noir
Wijnhuis Wijndomein Domaine de Salamander
Eigenaar John Cox
Plaats Eys
Druifsoort Pinot - Noir
Oogstjaar 2018
Inhoud 750-10.5%
Aantal 1
Prijs per fles € 16,39
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.