Nieuw 2019!

TUSSEN RUG EN RIJN | HEUVELROOD 2019

Vorige Artikel 3 van 13 Volgende
€ 17,39 (inclusief btw)

Heuvelrood 2019

Natuurlijk mag een Heuvelrood van dit domein niet ontbreken in ons assortiment, jaar op jaar staat de Heuvelrood garant voor een mooi glas rode wijn van Utrechtse bodem. Vanuit de opbouw van de drie druivensoorten is duidelijk de fruitige, geurige smaak direct aanwezig zonder de overhand te nemen. 
Een prima keuze om in de namiddag rustig van te genieten. In de combinatie met spijs zien wij deze wijn graag met gebraden rosbief, staartstuk of een lekkere overschotel waar vlees in is bereid!

Specificaties

Naam Heuvelrood 2019
Wijnhuis Domein tussen Rug en Rijn
Eigenaar Fam. Crone
Plaats Elst (Utrecht)
Druifsoort Cabernet Cantor, Cabernet Noir & Monarch
Oogstjaar 2019
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12,5%

Domein tussen Rug en Rijn

Het Domein tussen Rug en Rijn is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug aan de Rijn in Elst (Utrecht). Tot in de tweede helft van de 20ste eeuw werd hier mede door de goede grond en een gunstig microklimaat commercieel tabak verbouwd. In 1998 zijn de eerste wijnstokken geplant met als ras Johanniter en de Regent druif. In 2012 kwam er aan de oostzijde van Elst een nieuw perceel bij met als aanplant Souvignier Gris, Cabernet Cortis en de Muscaris om uiteindelijk door te groeien naar 2014 waar (voorlopig) het laatste perceel aan de bosrand en de Franseweg 2.000 planten zijn geplant. Waaronder ook de naast de reeds eerder gemelde druivenrassen ook de Monarch, Cabernet Noir en de Cabernet Cantor zijn aangeplant. Mede door die uitbreiding telt dit domein ongeveer 3.500 stokken.
Mede door de in Frankrijk opgedane kennis en ervaring van de wijnmaker, zijn de laatste jaren grote stappen gezet in het totale wijn maak proces, dit i.c.m. de professioneel ingerichte wijnschuur zorgt ervoor dat ook kwalitatief goede wijnen geheel van Elsterse bodem beschikbaar zijn. Het domein is in handen van de familie Crone, waar vader & zoon dagelijks met het totale proces bezig zijn om te komen tot deze unieke wijnen.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.