Nieuw

THORN | PINOT NOIR 777 2018

Vorige Artikel 2 van 13 Volgende
€ 23,87 (inclusief btw)

Pinot Noir 777 2018

Subliem met hoofdletter S was de veelzeggende reactie van ons proefteam van deze uit 2018 voortkomende Pinot Noir variant.
Helder, intense kersenrode kleur schakeling met geconcentreerde aroma's van rode vruchten zijn direct waarneembaar. In de smaak heerlijke zachte tannines met een doorweven houttoon in combinatie met een volle en rijpe lange afdronk maakt dit glas gewoon af.
In de proviand combinatie geven wij de voorkeur aan lichtere vleessoorten en tonijn.

Specificaties

Naam Pinot Noir 777 2018
Wijnhuis Wijngoed Thorn
Eigenaar Harry & Mieke Vorselen
Plaats Thorn (Limburg)
Druifsoort Pinot Noir
Oogstjaar 2018
Inhoud 75cl

Wijngoed Thorn

Thorn staat ook wel bekend als 't Witte Stadje, bijna alle huizen in het stadje Thorn zijn wit en daar dankt Thorn dan ook zijn bijnaam en reputatie aan. Thorn ligt nog net binnen Nederlands grondgebied en is een geliefd authenthiek stadje. Wijngoed Thorn van de sympathieke eigenaren Harry & Mieke ligt midden in het hart van de Thorn gemeenschap. In 2001 is er begonnen met het aanplanten van de klassieke druivenrassen, het gebied kenmerkt zich als een van de droogste plekjes van de Benelux (bron: KNMI), dit in combinatie met  de ondergrond van voornamelijk klein & zand op een oude Maas arm. Gekoppeld aan het vakmanschap van de eigenaren resulteerd dit in wijnen van een constante, hoge kwaliteit. Anno 2021 beslaat het wijngoed ongeveer 6.5 hectare, waar een negental zuivere wijnen vandaan komen, waaronder de in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder. Sinds 2018 erkent de Europese Commissie formeel de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei Limburg’.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.