Zonder Sulfiet

COLONJES | NOVATURA 2020

Artikel 1 van 1
€ 15,47 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Novatura 2020

Novatura 2020 schrijven wij eigenlijk met hoodletters want wijnmakerAdam Dijkstra zet de eerste Nederlandse wijn op de markt met een natuurlijke vervanger van Sulfiet. Het product zorgt ervoor dat deze wijn in het totale productieproces nog meer tegen de natuur aan zit.
Na de succesvolle introductie van de rode variant is er gelukkig ook een witte variant beschkbaar, lekker fris vol aan mineralen met in de neus en smaak duidelijk citrus, meloen, (beetje) muskaat en de perzik. Kortom een mooi glas, proost!

Specificaties

Naam Novatura 2020
Wijnhuis Biologische Wijnhoeve de Colonjes
Eigenaar Adam Dijkstra
Plaats Groesbeek (Gelderland)
Druifsoort Helios & Cabernet Blanc
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12%

Biologische Wijnhoeve de Colonjes

Groesbeek ligt in het zuiden van Gelderland, op de grens van Limburg en Duitsland. Glooiende heuvels en een rijke lössbodem maken het gebied bijzonder geschikt voor de wijnbouw. In en rond het dorp zijn maar liefst 12 andere wijngaarden gevestigd, mede hierdoor wordt Groesbeek ook wel liefkozend het Wijndorp van Nederland genoemd.
Sinds 2001 is hier Biologische Wijnhoeve De Colonjes gevestigd, opgericht door de in 2018 overleden Freek Verhoeven. Klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot de grootste biologische wijngaard van Nederland, met in totaal 13 ha wijngaard, verdeeld over drie wijngaarden: De Colonjes (1,5 ha), Knapheide (5 ha) en Op ’t Hof (8 ha).  
Tien verschillende druivenrassen zijn aangeplant, de druiven worden in eigen wijnkelder gebruikt voor de  productie van witte, rode, rosé en mousserende wijnen. De rijke bodem proef je terug in de volle en mineraalrijke smaak, de wijnen van De Colonjes vallen regelmatig internationaal en nationaal in de prijzen!
Het totale bedrijf bestaat behalve de biologische wijngaard & wijnmakerij ook uit een unieke locatie waar je op het terras kan genieten van een adembenemend uitzicht inclusief een binnenlocatie voor diverse evenementen.
De Wijnhoeve staat midden in de samenleving, samen met de vrijwilligers, Pluryn (dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking) en Stichting Op de Toekomst (begeleiding & activering van mensen die tijdelijk uit het arbeidsproces c.q. gestopt met de studie) wordt er dagelijks het hele jaar rond met ziel en zaligheid gewerkt om te komen tot de wijnen die worden gemaakt.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.