Taste of Holland: Lente Pinot Noirs

Artikel 1 van 1
€ 89,95 (inclusief btw)

Wij hebben na meerdere proeverijen weer een mooie proefdoos samengesteld! Deze keer bevat de Taste of Holland 6 heerlijke Pinot Noirs uit Limburg. Een diverse selectie wijnen, met rosés vol bloemen, sappige volfruitige doordrinkers en stevige rode eetwijn. Wij hopen dat u er net zo van zult genieten als wij!

Taste of Holland: Lente Pinot Noirs bevat de volgende wijnen:

Pinot Noir Rose 2019
(Wijngoed Thorn, Limburg)
Een mooi uitgebalanceerde rosé van de Pinot Noir druif met een goede structuur en een lekker mondgevoel. Een lekker fruitig en bloemig palet van fruit, bloesems en wat plantaardige tonen.
Deze pinot noir doet mee aan de NRC verkiezing “Beste Rose van 2020 verkrijgbaar in Nederland”.
(Ons cijfer: 8. Lees de volledige proefnotitie)

Pinot Noir Rose 2020
(Wijngoed Fromberg, Limburg)
De geur van deze nog jonge rosé uit 2020 wijkt sterk af van de smaak, wat een spannend effect geeft. In de neus veel rood en zoet fruit, citrus en wat tonen van hooi, en in de mond juist veel citrus. Deze wijn kan nog wat flesrijping gebruiken, dus nog even laten liggen tot een warme zomerdag in augustus of decanteren.
(Ons cijfer: 7.5. Lees de volledige proefnotitie)

Pinot Noir 2018
(Domaine de Salamander, Limburg)
De winnaar van de GoDutch! Wine Pinot Noir lente proeverij!
Een opmerkelijk goede Pinot Noir. Het GoDutch!Wine proefpanel was aangenaam verrast door dit juweeltje. Een zeer evenwichtige wijn met een mooi en breed aromapalet met fruitige, kruidige en aardse kenmerken. Hier willen we meer van! Kan iemand bijschenken?
(Ons cijfer: 8.5. Lees de volledige proefnotitie)

Pinot Noir 2018
(Wijngoed Fromberg, Limburg)
Deze pinot noir is aangevuld met een kleine hoeveelheid Monarch. Een niet al te complexe wijn met veel fruitigheid. De wijn heeft een fruitige smaak van cranberries, rode kersen, aardbeien, rozen en viooltjes. Drink de wijn een beetje gekoeld, dit zal de fruitigheid van de wijn ten goede komen.
(Ons cijfer: 8. Lees de volledige proefnotitie)

Pinot Noir ‘Marianne’ 2018
(Wijndomein Stokhem, Limburg)
Een spannende wijn die interesse wekt! Veel fruit en een mooie balans tussen fruit en tannine met zowel een breed aroma als smaakpalet. Veel rood fruit, fruitcompote en kruiden gecombineerd met wat vegetale tonen en hints van thee en bittere chocolade. Marianne heeft 9 maanden hout gehad op authentieke Bourgogne vaten en is daarmee ook heel geschikt om nog even te bewaren.
(Ons cijfer: 8. Lees de volledige proefnotitie)

Maastricht Pinot Noir 2017
(Hoeve Nekum, Limburg)
De wijn heeft een enigszins rustiek karakter en doet een beetje denken aan Barbera d’Alba. In de neus veel bosvruchten en aardse tonen en in de mond veel rood fruit, zoals rode kersen, bessen, aardbeien en bramenjam, wat hout en boerse elementen. Deze pinot noir kan nog een beetje fles rijping gebruiken, prima voor het najaar!
(Ons cijfer: 7.5. Lees de volledige proefnotitie)

Ter info: de geleverde wijndoos kan qua uiterlijk afwijken van de afbeelde variant, onze excuses hiervoor.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.