2022!

MIDDELDORP | CUVEE VIN ROSE 2022

Artikel 1 van 10 Volgende
€ 13,19 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Cuvee Vin Rose 2022

Wijnhoeve Middeldorp van de familie Dijk is een relatieve nieuwkomer in het Nederlandse wijnlandschap maar de wijnen zijn meer dan lekker en er komen nieuwe varianten bij.
Hierbij presenteren wij de Cuvee Vin Rose 2022, opgebouwd uit de Cabernet Cantor en de Regent druif en mede daardoor zit er een fruitige doch echte bite in het glas.
Mooi zacht in het begin met aan de achterkant een licht kruidje, lekker glas om bij stuk gegrild vlees of zeebaars in de combinatie maar gewoon in de tuin met paar stukjes Nederlandse kaas ook gewoon helemaal top.

Specificaties

Naam Cuvee Vin Rose 2022
Wijnhuis Wijnhoeve Middeldorp
Eigenaar Fam. Dijk
Plaats Nijkerk (Gelderland)
Druifsoort Cabernet Cantor en Regent
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp is ongeveer 1 hectare groot en ligt in de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. De naam Middeldorp is ontleend aan de naam van het perceel waarop de huidige wijnhoeve is gelegen. Op het landgoed nestelen zich jaarlijks steen- en kerkuilen. Een bijzonder fenomeen, dat uilenkenners naar de hoeve doet komen. De uil is dan ook verwerkt in het logo op het etiket van de wijnen.
De wijnen worden gemaakt van druivenrassen, die het beste geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. In totaal staan er bijna 3000 ranken aangeplant, verdeeld over vier witte druivenrassen: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en Solaris en 2 blauwe rassen: Regent en Cabernet Cantor.
De familie Dijk heeft ervoor gekozen het gehele proces van aanplant tot en met vinificatie en botteling in eigen hand te houden. Voor het proces van vinificatie staat er een volledig geïsoleerde, op temperatuur gestuurde apparatuur. Om het vergisten zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden, maken ze  gebruik van 500 liter tanks, waarbij elke tank individueel gereguleerd kan worden.
De visie van de familie  om zo duurzaam mogelijk te werken, is ook van toepassing op de wijnmakerij. In totaal zorgen 32 zonnepanelen en een warmtepomp ervoor dat ze volledig energieneutraal kunnen werken.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.