BBQ

MIDDELDORP | CUVEE VIN ROSE 2019

Vorige Artikel 11 van 27 Volgende
€ 11,49 (inclusief 21% btw)

Cuvee Vin Rose 2019

Zoals medio 2020 reeds aangegeven Wijnhoeve Middeldorp van de familie Dijk is een relatieve nieuwkomer in het Nederlandse wijnlandschap maar de wijnen zijn meer dan lekker en er komen nieuwe varianten bij.
Hierbij de Cuvee Rose opgebouwd uit de Cabernet Cantor en de Regent druif mede daardoor zit er een fruitige doch echte bite in het glas.
Mooi zacht in t begin met aan de achterkant een licht kruidje, lekker glas om bij stuk gerild vlees of zeebaars in de combinatie maar gewoon in de tuin met paar stukjes Nederlandse kaas ook gewoon helemaal top.

Wijnhoeve Middeldorp

Wijnhoeve Middeldorp is ongeveer 1 hectare groot en ligt in de Gelderse Vallei. Ingeklemd tussen Veluwe, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. De naam Middeldorp is ontleend aan de naam van het perceel waarop de huidige wijnhoeve is gelegen. Op het landgoed nestelen zich jaarlijks steen- en kerkuilen. Een bijzonder fenomeen, dat uilenkenners naar de hoeve doet komen. De uil is dan ook verwerkt in het logo op het etiket van de wijnen.
De wijnen worden gemaakt van druivenrassen, die het beste geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. In totaal staan er bijna 3000 ranken aangeplant, verdeeld over vier witte druivenrassen: Souvignier Gris, Johanniter, Muscaris en Solaris en 2 blauwe rassen: Regent en Cabernet Cantor.
De familie Dijk heeft ervoor gekozen het gehele proces van aanplant tot en met vinificatie en botteling in eigen hand te houden. Voor het proces van vinificatie staat er een volledig geïsoleerde, op temperatuur gestuurde apparatuur. Om het vergisten zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden, maken ze  gebruik van 500 liter tanks, waarbij elke tank individueel gereguleerd kan worden.
De visie van de familie  om zo duurzaam mogelijk te werken, is ook van toepassing op de wijnmakerij. In totaal zorgen 32 zonnepanelen en een warmtepomp ervoor dat ze volledig energieneutraal kunnen werken.

Specificatie Omschrijving
Naam Souvignier Gris 2020
Wijnhuis Wijnhoeve Middeldorp
Eigenaar Fam. Dijk
Plaats Nijkerk
Druifsoort Souvignier Gris
Oogstjaar 2020
Inhoud 750cl -12% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 13,29
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel