Zoet

ST MARTINUS | ZUSJE 2020

Vorige Artikel 24 van 29 Volgende
€ 18,97 (inclusief 21% btw)

Zusje 2020

Binnen !, deze toch wel zeer bijzondere variant van de hand van Stan Beurskens.
Ook de zoetere wellicht wel Nederlandse ' Dessertwijnen' zijn duidelijk aan een opmars of come back bezig.
Elk jaar wordt traditie getrouw het  Zusje gekoppeld aan een de ' zoetse' variant vanuit de Solaris & Muscaris druif.
In onze ogen een heerlijk glas bij vers zomerfruit met een klein beetje ijs maar voor de liefhebbers van echte zoete wijn wellicht ook gewoon zelfstandig..

Wijngaard St. Martinus

Stan en Nienke Beurskens zijn de trotse eigenaren van Wijngaard St. Martinus. In 1988 werd er een kleine wijngaard aangeplant door Hans Beurskens in Vaals waar in het begin vooral appel en andere fruitwijnen werden geproduceerd. De volgende stap was een proeftuin van 40 rode druivenrassen aan te leggen in Rott in Vijnen, doel was om te ondervinden welke rassen geschikt waren om een kwalitatieve rode wijn te maken. Vanaf de begin jaren ’90 van de vorige eeuw werden er inderdaad kwalitatieve rode wijnen geproduceerd.
In 1995 neemt Stan (tijdelijk was zijn verwachting) de wijngaard over van zijn vader die ziek werd en niet meer de wijngaard kan onderhouden en wijn te maken, Stan was toen net 18 en maakte in dat jaar zijn eerste wijnen. Volgens Stan prima wijnen.. Stan besluit zich 100% te gaan richten op het vakmanschap als wijnmaker/deskundige en besluit hiervoor diverse studies in binnen- en buitenland bij geroemde wijnuniversiteiten te volbrengen.
Vandaag de dag is Wijngaard St. Martinus een hypermodern, technologische innovatieve wijngaard waar duurzaamheid en respect voor de totale natuur hoog in het vaandel staat. De persoon Stan Beurskens niet meer weg te denken in de Europese wijnbouw, hij zet zich in voor het unieke Nederlandse product en ondersteunt diverse Nederlandse wijn producenten om te komen tot een uniek streekproduct.
 

Specificatie Omschrijving
Naam Zusje 2020
Wijnhuis Wijngaard St. Martinus
Eigenaar Stan en Nienke Beurskens
Plaats Vijlen ( Zuid-Limburg)
Druifsoort Solaris & Muscaris
Oogstjaar 2020
Inhoud 0,375ml - 8.5% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 18,97
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel