Soepel

DE DEELGAARDERBERG | PINOT AUXERROIS 2022

Artikel 5 van 17
€ 13,49 (inclusief btw)

Pinot Auxerrois 2022

Wederom een unieke cuvee van onze wijnmakers, deze opgebouwde licht droge variant laat het 'beste van twee werelden' ruiken & proeven.
Mooi licht, doorschijnend van kleur, aangenaam fris zuurtje met op de achtergrond licht fruit is dit een mooi terras glas of in de proviand combinatie uiteraard met de asperges bereidt op de klassieke manier of een lichte maaltijdsalade met zalm.

Specificaties

Naam Pinot Auxerrois 2022
Wijnhuis Wijngaard de Deelgaarderberg
Eigenaar Jos & Nicole Wilms-Gielkens
Plaats Maria-Hoop (Limburg)
Druifsoort Pinot & Auxerrois
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12%
 

​Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngaard De Deelgaarderberg

Wijngaard De Deelgaarderberg

Op het hoogste punt van Maria-Hoop (49,5m boven NAP) ligt deze wijngaard met deze symbolische naam.
Het dorpje Maria-Hoop, lokaal beter bekend als De Deelgaard ligt tegen de grens van Duitsland op het smalste stukje van Nederland, met de auto binnen 30 minuten vanuit Belgie naar Duitsland.
In 2003 besloten Jos & Nicole Wilms-Gielkens te starten met een wijngaard, na door de jaren heen op diverse percelen ( los van elkaar) in de omgeving is de capaciteit uitgebreid naar op jaarbasis een kleine 4000 flessen authentieke Limburgse wijn.
Anno 2021 is het bijzondere dat dit wijngoed zowel de Klassieke rassen (o.a. Auxerrois, Pinot Blanc & Dornfelder) alsmede Nederlandse rassen teelt (o.a. Rondo, Regent & Solaris).
Achter bij de prive woning is een heuse vinotheek alsmede een zeer uitgebreide wijnmakerij gesitueerd in een grote betonnen kelder!

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.