Intens

DE FRYSLING | BRUSWIJN ROSE

Vorige Artikel 28 van 30 Volgende
€ 32,95 (inclusief 21% btw)

Bruswijn Rose

Na de succesvolle introductie de afgelopen jaren van de twee andere varianten, uiteraard ook bij ons beschikbaar was het niet meer dan logisch dat de beslissing is genomen tot een Rose variant, blij toe:)
Opgebouwd uit de Cabernet Noir, Cabernet Cortis & Pinotinmet uiteaard de traditionele klassieke methode inclusief 10 maanden rijping is het gewoon wederom een sublieme Bruswijn !  
Friesland ligt geografisch redelijk ver de oorspronkelijke champagne streek in Frankrijk maar ook hier zijn de grenen aan het vervagen zeggen wij! 

Wijngaard De Frysling

Douwe en Jantiene Broersma, zijn de trotse eigenaren van de noordelijkste wijngaard van Nederland; Wijngaard De Frysling. De wijngaard is gelegen net buiten het dorp Twijzel, in de Friese gemeente Achtkarspelen. Hier, op de 53ste breedtegraad, in de buurt van de Waddenzee en in de beschutting van het prachtige Friese woudengebied, is er sinds 2009 een weelderige wijngaard ontstaan.
Ooit begonnen met een droom, staat anno 2020 op deze bijzondere plek gewoon een mooi kwalitatief Nederlands wijnhuis. De naam ‘Frysling’ is een combinatie van de provincie naam Fryslân en het druivenras Riesling, welke in Duitsland ook wel de koningin van de druiven wordt genoemd. De Frysling verbouwt op 1,5 hectare grond zes druivenrassen: Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Pinotin, Carbernet Cortis en Cabernet Noir (4700 stokken). Dit zijn relatief nieuw ontwikkelde rassen die goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen en een hoge mate van resistentie hebben tegen valse meeldauw en andere ziektes. Door geschikte onderstammen voelen deze rassen zich zeer thuis in de Friese zandgronden. Hier worden elk jaar smaakvolle witte wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen (Brûswyn) en een Prosecco (Frysante) van gemaakt, dit vormt de basis voor de onderneming. 
Tijdens de wijnkeuring van de Lage Landen in 2018 werd De Frysling benoemd tot beste wijngaard van Nederland en België. De Frysling won bij deze wijnkeuring drie zilveren en drie bronzen medailles voor de individuele wijnen, waaronder twee Brûswynen. Daarmee verdiende De Frysling ook dé ereprijzen voor ‘Beste mousserende wijnen’ en ‘Beste wijngaardeniers’.

Specificatie Omschrijving
Naam Bruswijn Rose
Wijnhuis Wijngaard De Frysling
Eigenaar Douwe & Jantiene Broersma
Plaats Twijzel ( Friesland)
Druifsoort Cabernet Cortis, Cabernet Noir & Pinotin
Inhoud 750
Aantal 1
Prijs per fles € 32,95
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel