Barrique

WILGENHORST | WIT BARRIQUE 2018

Artikel 1 van 32 Volgende
€ 17,45 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Wit Barrique 2018

Wij van Nederlandse Streekwijnen zijn het ondertussen gewend van dit bijzondere wijngoed uit  Zeewolde, ( h)eerlijke korte namen waar de variant gewoon voor staat.
Krachtig, volle witte wijn die voorafgaand op het bottelingsproces maar liefst 12 maanden gelagerd heeft op nieuw Frans eiken en dat proef je!
Mooi om zelfstandig te drinken maar ook zeer lekker in de proviand combinatie met pastagerechten of mooi stuk zalmzijde uit de rookoven. 

Specificaties

Naam Wit Barrique 2018
Wijnhuis Wijngoed Wilgenhorst
Eigenaar Geert Hoirlings
Plaats Zeewolde (Flevoland)
Druifsoort Souvignier Gris, Johanniter
Oogstjaar 2018
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12%

Wijngoed Wilgenhorst

Vanuit de nabij gelegen fruitkwekerij van zijn schoonouders heeft Geert Horlings het besluit genomen om in het najaar van 2014 zich te gaan richten op de druiventeelt voor de wijnbouw! Wij van Nederlandse Streekwijnen zijn oprecht content met deze beslissing want de wijnen van Wijngoed Wilgenhorst hebben gewoon een mooie eigen identiteit in het glas. Ruim 3.8 meter onder N.A.P. op de kalkrijke kleibodem van de in 1968 droog gelegde Zuiderzee staan de wijnstokken. Kleinschalig begonnen met ongeveer 900 stokken in 2014 goed voor een kleine 700 flessen, is anno 2021 het wijngoed gegroeid naar ruim 4000 stokken wat afhankelijk van de opbrengst ongeveer 4500 flessen oplevert. Buiten de klassieke stille varianten komt er ook twee bijzondere varianten van het wijngoed af namelijk Zoet (dessertwijn) en de Blub (0% mouserrend).

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.