Zeldzaam

SALAMANDER | FRUHBURGUNDER 2019

Artikel 1 van 4
€ 22,49 (inclusief btw)

Fruhburgunder 2019

Een zelfstandige opgebouwde Nederlandse wijn met deze toch wel (bijna) vergeten klassieke druifsoort heeft uiteraard direct onze interesse en terecht. Mooi geheel in balans zijnde open doorschijnende rode wijn waar kersen en rijpe bosvruchten eruit springen, bevat weinig tannines maar meer dan voldoende frisheid.

Specificaties

Naam Fruhburgunder 2019
Wijnhuis Wijndomein Domaine Salamander
Eigenaar John Cox
Plaats Eys (Limburg)
Druifsoort Fruhburgunder
Oogstjaar 2019
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13.8%
 

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijndomein Domaine Salamander

Wijndomein Domaine Salamander

Diep in het glooiende landschap van Zuid Limburg, midden in het pittoreske dorpje Eyserheide is dit unieke wijndomein gevestigd van wijnmaker John Cox. Eyserheide ligt in de gemeente Gulpen-Wittem, op een hoogte van ongeveer 190 meter boven NAP.
Geboren en getogen besluit hij na de eeuw wisseling om zijn activiteiten op gebied van veeteelt af te bouwen en zich geheel op de wijnbouw met de klassieke druivenrassen te specialiseren.
Dat resulteerde in de de aanleg begin 2007 van een aanzienklijke percentage Pinot Noir druiven (bijna de helft van het aanwezige perceel) en van de witte druiven werd de keus gemaakt om met de Chardonnay, Pinot Gris, Auxerrois en de Riesling te gaan starten.
De uitbreiding zowel in oppervlakte als in druivenrassen kwam in 2013 toen de voor in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder en werden aangeplant.
Vandaag de dag maakt John van elke druivenras cepage die op geheel natuurlijke, rustige wijze worden geproduceerd daardoor kan het zijn dat 'zijn jaargangen' niet altijd een logische opbouw laten zien ... maar zoals John terecht zegt 'het gaat niet om het jaartal maar om het glas'

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.