Nieuw

THORN | DORNFELDER 2022

Vorige Artikel 24 van 67 Volgende
€ 16,95 (inclusief btw)

Dornfelder 2022

Dornfelder een klassieke druif die vooral goed gedijt in een wat koeler klimaat maar ondanks dat wij in Nederland in relatie tot centraal Europa daar ons voordeel mee kunnen doen komt een zelfstandige opgebouwde wijn vanuit de deze druif maar zeer beperkt voor in ons land.
Wijngoed Thorn heeft gelukkig deze druif omarmt en terecht want mede door de rijping op Frans eiken geeft de wijn een mooie zachtheid met rijpe tannine.
In de smaak  veel rood in combinatie met zwart fruit waaronder framboos.
Mooi glas om met het voorjaar in aantocht zelfstandig te drinken maar in de combinatie met kalkoen c.q. kalfsvlees met voorjaarsgroenten gewoon genieten.

Specificaties

Naam Dornfelder 2022
Wijnhuis Wijngoed Thorn
Eigenaar Harry & Mieke Vorselen
Plaats Thorn (Limburg)
Druifsoort Dornfelder
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl

Wijngoed Thorn

Thorn staat ook wel bekend als 't Witte Stadje, bijna alle huizen in het stadje Thorn zijn wit en daar dankt Thorn dan ook zijn bijnaam en reputatie aan. Thorn ligt nog net binnen Nederlands grondgebied en is een geliefd authenthiek stadje. Wijngoed Thorn van de sympathieke eigenaren Harry & Mieke ligt midden in het hart van de Thorn gemeenschap. In 2001 is er begonnen met het aanplanten van de klassieke druivenrassen, het gebied kenmerkt zich als een van de droogste plekjes van de Benelux (bron: KNMI), dit in combinatie met  de ondergrond van voornamelijk klein & zand op een oude Maas arm. Gekoppeld aan het vakmanschap van de eigenaren resulteerd dit in wijnen van een constante, hoge kwaliteit. Anno 2021 beslaat het wijngoed ongeveer 6.5 hectare, waar een negental zuivere wijnen vandaan komen, waaronder de in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder. Sinds 2018 erkent de Europese Commissie formeel de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei Limburg’.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.