Zuiver!

DE WILDE WIJNGAARD | WILDE GRIEZE 2019

Vorige Artikel 18 van 56 Volgende
€ 16,45 (inclusief btw)

Wilde Grieze 2019

Symbolisch voor de alsmaar toenemende kwaliteit in heel Nederland staat deze witte wijn uit Lelystad. Geheel terecht vanuit ons proefpanel een van de prijswinaars bij de laatste Wijnkeuring van de Lage Landen.
Lekker een droge, friskruidige wijn die gelukkig ook gewoon op een vanzelfsprekende manier krachtig is. Mooi zelfstandig te drinken maar bij een pannetje mosselen, skrei of gewoon een maaltijdsalade gewoon een lekkere combinatie Wijn & Proviand.

Specificaties

​Naam Wilde Grieze 2019
Wijnhuis De Wilde Wijngaard
Eigenaar Peter van Klooster (coördinator)
Plaats Lelystad (Flevoland)
Druifsoort Souvignier Gris
Oogstjaar 2019
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13%

De Wilde Wijngaard

We hebben weer een unieke, kleinschalige wijngaard ontdekt namelijk De Wilde Wijngaard uit Lelystad van coordinator Peter Klooster.
Deze wijngaard wordt gerund door de vele vrijwilligers en werkt nauw samen in het totale wijnproces met de alom bekende wijngaard El Placer uit Lelystad.
In 2016 gestart met de aanplant van een kleine 3000 wijnstokken, voornamelijk opgebouwd uit de soorten Souvignier Gris en Johanniter, met een paar kleine rijtjes van de Solaris en de in Nederland niet veel voorkomende Elbling variant. In latere stadia is er nog wat Rondo aangeplant voor een eventuele rode variant.
Wij hebben deze wijngaard opgenomen vanuit de totale overtuiging van het team 'achter' de wijngaard, om ook in dit gebied van Nederland 'wilde wijnen' te produceren waarvan het eindresultaat zo dicht mogelijk tegen de oorspronkelijke bron (lees; de natuur) aanzit. Dit in combinatie met gewoon een (h)eerlijk glas witte wijn heeft ons besloten om ook met deze wijngaard de samenwerking aan te gaan.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.