Zuiver!

DE WILDE WIJNGAARD | WILDE GRIEZE 2019

Vorige Artikel 22 van 26 Volgende
€ 15,19 (inclusief 21% btw)

Wilde Grieze 2019

Symbolisch voor de alsmaar toenemede kwaiteit in geheel Nederland staat deze witte wijn uit Lelystad.
Geheel terecht vanuit ons proefpanel een van de prijswinaars bij de laaste Wijnkeuring van de Lage Landen.
Lekker een droge, frismkruidige wijn die gelukkig ook gewoon op een vanzelfsprekende manier krachtig is. Mooi in deze periode zelfstandig te drinken maar bij een pannetje mosselen, skrei of gewoon een maaltijdsalade gewoon een lekkere combinatie Wijn & Proviand.

De Wilde Wijngaard

We hebben weer een unieke, kleinschalige wijngaard ontdekt namelijk de Wilde Wijngaard uit Lelystad van coordinator Peter  Klooster.
Deze wijngaard gerund door de vele vrijwilligers werkt nauw samen in het totale wijnproces met de alom bekende wijngaard El Placer ook uit Lelystad.
Gestart met aanplant in 2016 een kleine 3000 wijnstokken opgebouwd voornamelijk uit de soorten Souvignier Gris en Johanniter met een paar kleine rijtjes van de Solaris en de in Nederland niet veel voorkomende Elbling variant. In latere staduim is er nog wat Rondo aangeplant voor eventueel een rode variant te produceren.
Waarom deze wijngaard opgenomen is wellicht een ( terechte) vraag van u?
Vanuit de totale overtuiging van het team ' achter' de wijngaard om ook in dit gebied van Nederland ' wilde wijnen ' te produceren waarvan het eindresultaat zo dicht mogenlijk tegen de oorspronkelijke bron ( lees; de natuur) aanzit.
Dit in combinatie met gewoon een (H) eerlijk glas witte wijn heeft ons besloten om ook met deze wijngaard de samenwerking aan te gaan. Vooralsnog met een variant maar richting april/mei komen daar nog enkele varianten bij!

Specificatie Omschrijving
Naam Wilde Grieze 2019
Wijnhuis De Wilde Wijngaard
Eigenaar Peter van Klooster ( Coördinator)
Plaats Lelystad
Druifsoort Souvignier Gris
Oogstjaar 2019
Inhoud 750
Prijs per fles € 15,19
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel