Zonder Sulfiet

COLONJES | NOVATURA 2019

Vorige Artikel 26 van 54 Volgende
€ 14,89 (inclusief 21% btw)

NOVATURA 2019

Novaura 2019 schrijven wij niet voor jiets met hoodletters in onze aanhef want wijnmakerAdam Dijkstra zet de eerste Nederlandse wijn op de markt met een natuurlijke vervanger van Sulfiet. Het produkt Estaan zorgt ervoor dat deze wijn in het totale productieproces nog meer tegen de natuur aan zit.
De variant is opgebouwd vanuit de Pinot Noir druif, heerlijk om zelfstandig te drinken maar in de combinatie met gegrilde aubergines en/of lichtere vlees soorten gewoon een mooie match!

Biologische Wijnhoeve de Colonjes

Groesbeek ligt in het zuiden van Gelderland, op de grens van Limburg en Duitsland. Glooiende heuvels en een rijke lössbodem maken het gebied bijzonder geschikt voor de wijnbouw. In en rond het dorp zijn maar liefst 12 andere wijngaarden gevestigd, mede hierdoor wordt Groesbeek ook wel liefkozend het Wijndorp van Nederland genoemd.
Sinds 2001 is hier Biologische Wijnhoeve De Colonjes gevestigd, opgericht door de in 2018 overleden Freek Verhoeven. Klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot de grootste biologische wijngaard van Nederland, met in totaal 13 ha wijngaard, verdeeld over drie wijngaarden: De Colonjes (1,5 ha), Knapheide (5 ha) en Op ’t Hof (8 ha).  
Tien verschillende druivenrassen zijn aangeplant, de druiven worden in eigen wijnkelder gebruikt voor de  productie van witte, rode, rosé en mousserende wijnen. De rijke bodem proef je terug in de volle en mineraalrijke smaak, de wijnen van De Colonjes vallen regelmatig internationaal en nationaal in de prijzen!
Het totale bedrijf bestaat behalve de biologische wijngaard & wijnmakerij ook uit een unieke locatie waar je op het terras kan genieten van een adembenemend uitzicht inclusief een binnenlocatie voor diverse evenementen.
De Wijnhoeve staat midden in de samenleving, samen met de vrijwilligers, Pluryn (dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking) en Stichting Op de Toekomst (begeleiding & activering van mensen die tijdelijk uit het arbeidsproces c.q. gestopt met de studie) wordt er dagelijks het hele jaar rond met ziel en zaligheid gewerkt om te komen tot de wijnen die worden gemaakt.

Specificatie Omschrijving
Naam Natural 2019
Wijnhuis Biologische Wijnhoeve de Colonjes
Eigenaar Adam Dijkstra
Plaats Groesbeek ( Gelderland)
Druifsoort Pinot - Noir
Oogstjaar 2019
Inhoud 750cl -12% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 14,89
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel