Binnen!

ST MARTINUS | 3 DEUGDEN 2019

Vorige Artikel 19 van 26 Volgende
€ 17,87 (inclusief 21% btw)

3 Deugden

Wat een heerlijke verassing in deze tijd van het jaar deze unieke witte wijn van het befaamde wijnhuis uit Vijlen.
Opgebouwd uit maar liefst 3 druiven ( Auxerrois, Chardonnay en Souvignier Gris ) komt er direct in de neus een heerlijke frisse lichte aroma vrij, in de mond een heerlijke frisse smaak inclusief een subtiele vollere afdronk met een hele lichte hout toon op de achtergrond kortom een heerlijk glas!
Of het een ' bewuste' deugd is geweest van Stan Beurskens is ons (nog) niet bekend maar er zijn er slechts 1000 van gebotteld dus ook voor deze variant geldt Op=Op!
Heerlijk om zelfstandig te drinken, maar door de opbouw van 3 befaamde druiven zeer breed inzetbaar in de combinatie!

Wijngaard St. Martinus

Stan en Nienke Beurskens zijn de trotse eigenaren van Wijngaard St. Martinus. In 1988 werd er een kleine wijngaard aangeplant door Hans Beurskens in Vaals waar in het begin vooral appel en andere fruitwijnen werden geproduceerd. De volgende stap was een proeftuin van 40 rode druivenrassen aan te leggen in Rott in Vijnen, doel was om te ondervinden welke rassen geschikt waren om een kwalitatieve rode wijn te maken. Vanaf de begin jaren ’90 van de vorige eeuw werden er inderdaad kwalitatieve rode wijnen geproduceerd.
In 1995 neemt Stan (tijdelijk was zijn verwachting) de wijngaard over van zijn vader die ziek werd en niet meer de wijngaard kan onderhouden en wijn te maken, Stan was toen net 18 en maakte in dat jaar zijn eerste wijnen. Volgens Stan prima wijnen.. Stan besluit zich 100% te gaan richten op het vakmanschap als wijnmaker/deskundige en besluit hiervoor diverse studies in binnen- en buitenland bij geroemde wijnuniversiteiten te volbrengen.
Vandaag de dag is Wijngaard St. Martinus een hypermodern, technologische innovatieve wijngaard waar duurzaamheid en respect voor de totale natuur hoog in het vaandel staat. De persoon Stan Beurskens niet meer weg te denken in de Europese wijnbouw, hij zet zich in voor het unieke Nederlandse product en ondersteunt diverse Nederlandse wijn producenten om te komen tot een uniek streekproduct.
 

Specificatie Omschrijving
Naam Gris de Vilare 2018
Wijnhuis Wijngaard St. Martinus
Eigenaar Stan en Nienke Beurskens
Plaats Roth-Vijlen ( Zuid-Limburg)
Druifsoort Souvignier Gris & Pinot Gris
Oogstjaar 2018
Inhoud 0,75cl - 13,5% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 17,87
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel