Zuid-Holland

BILDERHOF | RONDO 2021

Vorige Artikel 4 van 9 Volgende
€ 12,77 (inclusief btw)

Rondo 2021

Natuurlijk mag deze open, zeer toegankelijke rode wijn opgebouwd uit de alom bekende rondo druif niet ontbreken in ons assortiment.
Zeer open met een eigen karakter inclusief een korte afdronk typeert deze variant van de sympathieke wijnboer Wilco.
Gewoon een lekker glas om in de namiddag van te genieten terwijl een Hollandse klassieke warme maaltijd wordt bereidt in de keuken.

Specificaties

Naam Rondo 2021
Wijnhuis Wijngaard Bilderhof
Eigenaar Wilco Venhuizen
Plaats Dordrecht (Zuid-Holland)
Druifsoort Rondo
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngaard Bilderhof

Wijngaard Bilderhof

Op het Eiland van Dordrecht in het  buitengebied tussen het voormalig dorp Dubbeldam en de rand van de Biesbosch in ligt deze unieke wijngaard genaamd Bilderhof.
Mooi op het zuiden gelegen onderaan een dijk  zijn de druiven beschut tegen de koudere noorden -en oostenwind en vangen op deze wijze de gehele dag zon.
De naam van deze wijngaard is te herledien aan  de nabij gelegen  de Bilder van oudsher een afwateringssloot om de oude polders droog te houden. Deze watert af in het Wantij. Ernaast gelegen is de Bildersteeg, vandaar dat gekozen is voor de naam van het wijngoed, namelijk Bilderhof. De grote rivieren om het eiland heen hebben een getemperde werking op het klimaat. De Nieuwe Merwede, Boven Merwede, Wantij en Hollands Diep in de nabijheid zorgen ervoor dat door de temperatuur van het rivierwater vooral in het voorjaar de vorst gematigd is in vergelijking met streken die verder in het binnenland gelegen zijn.
Door deze rivieren en door de werking van het water door de jaren heen bestaat de bodem uit klei. Door middel van druiven geënt op de juiste onderstam te kiezen kunnen ook hier wijnranken groeien.
Recentelijk is de wijngaard serieus uitgebreid met enkele hectare, wij zijn trots dat wij deze wijnen van Zuid-Hollandse bodem aan eenieder mogen aanbieden.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.