Licht gekoeld!

STOKHEM | PINOT NOIR MARILYN 2018

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 18,25 (inclusief 21% btw)

Pinot Noir Marilyn 2018


Pinot Noir! Bijzonder trots zijn wij als Nederlandse Streekwijnen dat wij deze sublieme 100% Nederlandse Pinot Noir uit Limburg beschikbaar hebben voor elke wijnliefhebber.
9 maanden hout  Amerikaans hout laat deze subtiele wijn direct zijn aroma's van kersen en bessen zien met een mooie zachte tanine maakt het glas gewoon af.
Natuurlijk is deze variant licht gekoeld een feestje maar ook in de wijn & proviand combinatie een serieus glas al gaat onze voorkeur wel uit naar recht toe recht aan vlees met zo min mogelijk toevoegingen van saus.

Wijndomein Stokhem

Diep verscholen achter een haag, op de zuidhelling van één van de steilste heuvels van Zuid-Limburg, ligt Wijndomein Stokhem van 1,5 hectare, aangeplant met uitsluitend Pinot Noir stokken. De ondergrond van mergel met een bovenlaag van löss met hier en daar kiezel en vuursteen leent zich uitstekend voor deze typisch Bourgondische druivensoort. De stokken zijn aangeplant in 2004 en 2007 en laten al enkele jaren mooie stabiele  prachtige wijnen zien. Bijzonder is dat wijnmaker Jeroen op twee locaties 'tegelijk' aan het werk is, aangezien de wijngaard niet bij zijn wijnmakerij is gevestigd want de  wijngaard ligt aan een rustige weg, halverwege een heuvel vlak bij het buurtschap Stokhem en heeft een prachtig uitzicht op Stokhem en het ernaast gelegen dorp Wijre en zijn wijnmakerij is gevestigd in kasteel Wijnandsrade.

Specificatie Omschrijving
Naam Pinot Noir Marilyn 2018
Wijnhuis Wijndomein Stokhem
Eigenaar Jeroen van der Eng
Plaats Wijlre ( Zuid-Limburg)
Druifsoort Pinot - Noir
Oogstjaar 2018
Inhoud 750
Aantal 1
Prijs per fles € 18,25
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel