Zilt

ELMARE | ZONNE 2019

Vorige Artikel 5 van 9 Volgende
€ 11,95 (inclusief 21% btw)

Zonne 2019

Zonne 2018 was een voltreffer maar 2019 is waar mogenlijk nog verfijnder met name de ' typerende zeeuwse smaak qua ziltheid komt nog beter tot zijn recht'
Kortom logisch dat 2018 uitverkocht is maar 2019 is haar grote broer:)
Wat valt er nog aan toe te voegen aan deze zeer symbologische naam? Wijn uit het hart van de provincie Zeeland. De druivenranken staan op 'de grond' van een voormalige zeearm. Deze lichte zeeklei i.c.m. de volop aanwezige zon in deze provincie geeft zoals algemeen bekend top wijnen.
Lekker, stoer krachtig volop met fruit laat deze 100% Sauvignier Gris zich direct zien, een mooi zelfstandig glas. Wij geven de voorkeur aan een combinatie met lichtere gestoomde, gegrilde gevogelte en schaal/schelpdieren of een mooi gebakken platvis uit de Noordzee.

Wijnboerderij Catharinahoeve

Wijnboerderij Catharinahoeve is gevestigd in het pittoreske Groede, regio Zeeuws-Vlaanderen. Op dit Zeeuwse landgoed is een behalve een wijnboerderij, een compleet gemengd boerenbedrijf gevestigd. Vanuit de visie wordt er op duurzame wijze gewerkt, zodat ook de aankomende generaties mogen genieten van onder andere de (h)eerlijke stille wijnen van het landgoed.
Momenteel staan er ongeveer ca. 1,5 ha druivenstokken waar een 6 tal druivenrassen worden geteeld. Deze vormen de basis voor rode, witte, rosé en tevens wordt er een portachtige specialiteit (opname najaar 2020) gemaakt vanuit eigen walnotenbomen. Bijzonder is ook dat er dagelijks hard wordt gewerkt, buiten de vrijwilligers om, door de medewerkers van zorginstelling Juutsom.
Ieder die ooit in Zeeland is geweest zal direct terug gaan naar de herinnering bij het nemen van de eerste slok, voor diegene die nog nooit in Zeeland zijn geweest zeggen wij van Nederlandse Streekwijnen begin met een mooi glas van Catharinahoeve dan komt het bezoek vanzelf...

Specificatie Omschrijving
Naam Zonne 2018
Wijnhuis Wijnboerderij Catharinahoeve (Elmare)
Plaats Watrelandkerkje ( Zeeland)
Druifsoort Sauvignier Gris
Oogstjaar 2019
Inhoud 750cl -12.5% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 11,95
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel