Op=Op

DE KLEINE SCHORRE | AUXERROIS 2019

Vorige Artikel 4 van 9 Volgende
€ 17,49 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

Auxerrois 2019

De Auxerrois varianten winnen de laaste jaren aanzienlijk aan populariteit, geheel terecht volgens ons!
Ook deze variant van het vermaarde wijnhuis uit Zeeland mag natuurlijk niet ontbreken, mooi in het (lage ) zuur gehalte maar toch volledig in balans.
Wij zijn van mening dat ook/juist deze Auxerrois variant gewoon het gehele jaar in uw wijn klimaatkast mag logeren, heerlijk om zelfstandig van te genieten maar uiteraard in combinatie met sliptongetjes een ware Nederlandse traktatie!

De Kleine Schorre

De Kleine Schorre alleen de naam rustig uitsprekend doet bij menig Nederlandse wijnkenner al het water in de mond lopen, deze wijnhoeve uit Zeeland kenmerkt zich door de sublieme smaak vanuit de zilte bodemstructuur uit deze mooie provincie.
In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d’Or is een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit: mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc, Rivaner en Auxerrois.

De Wijngaard

Momenteel zijn er al 54.000 wijnstokken geplant. De wijngaard is uitgegroeid tot 12 ha en is daarmee een van de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de Wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. De druiven worden met de grootste zorg verwerkt in de kelder op het terrein.
 

 

Specificatie Omschrijving
Naam Auxerrois 2019
Plaats Drechor ( Zeeland)
Druifsoort Auxerrois
Oogstjaar 2019
Inhoud 750
Aantal 1
Prijs per fles € 15,49
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel