Bacchus druif

FROMBERG | BRUT CLASSIQUE

Artikel 1 van 3 Volgende
€ 27,99 (inclusief 21% btw)

Brut Classique
 

Wijngoed Fromberg was de eerste die midden jaren 90 van de vorige eeuw een mousserende variant produceerde, momenteel komen van het wijngoed maar liefst drie stoere heerlijke bubbels die als het aan ons ligt gewoon het gehele jaar door in de koelkast horen te liggen.
Deze Brut Classique is opgebouwd uit de Bacchus druif ( enige in Nederland!) en vervaardigd op de tradionele methode vanzelfsprekend. In de smaal komt een bloemig pallet in combinatie met exotisch fruit naar voren denk aan perzik en de ananas.
Trakteer jezelf is ons advies!
 

Wijngoed Fromberg

Mooi & Oprecht is wellicht de meest dekkende openingszin van dit klassieke wijnhuis in Zuid -Limburg, niet voor niets staat op hun site de volgende alinea.

Wij zijn geen hemelbestormers en ook geen wereldverbeteraars. Wij zijn ambachtelijke wijnproducenten die al sinds 1994 mooie, eerlijke, Limburgse wijnen maken die de toets der kritiek ruimschoots kunnen doorstaan. Zoals ze hier in Limburg zeggen maken we ‘ene richtige Limburgse wien van gouwe koomaaf’.

In 1991 starte Paul Wiertz vanuit de traditionele akkerbouw met het aanplanten van een aantal wijnstokken op de helling Fromberg met de intentie om het wat rustiger aan te gaan doen....
De eerste jaren werden een paar honderd druivenstokken geplant bestaand uit de Muller-Thurgau en de Auxerrois druif, de wijn die van deze toch wel bescheiden wijngoed afkwam was eerlijk is eerlijk direct een heerlijke volledig in balans zijnde stille witte  wijnen.
De jaren erna stonden in het teken van uitbreiding van aanplant van andere druivensoorten waar ook andere stille varianten zoals de rose en de Pinot Noir werden gebotteld.
Bijzonder te vermelden dat wijngoed Fromberg de eerste in Nederland was met een mousserende variant, wij zijn dan ook oprecht trots dat wij ook deze 3 mousserende varianten aan ons aanbod mogen toevoegen!


 

Specificatie Omschrijving
Naam Brut Classique
Eigenaar Marcel & Carmen Soomers-Wiertz
Plaats Voerendaal ( Zuid-Limburg)
Inhoud 750cl -12.5% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 27,99
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel