Intens

DE FRYSLING | BRUSWIJN

Artikel 1 van 36
€ 25,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Bruswijn

Wat een subtiele krachtpatser deze Bruswijn uit Friesland.
Niet voor niets dat deze variant afgelopen jaren in de prijzen is gevallen waaronder de beste mouserrende wijn van Nederland en Belgie, mooi balans met in het glas de mooie twist.
Opgebouwd van de Johanniter en de Souvignier met natuurlijk de gisting op de fles!
Friesland ligt geografisch redelijk ver de oorspronkelijke champagne streek in Frankrijk maar ook hier zijn de grenzen aan het vervagen zeggen wij! 

Wijngaard De Frysling

Douwe en Jantiene Broersma, zijn de trotse eigenaren van de noordelijkste wijngaard van Nederland; Wijngaard De Frysling. De wijngaard is gelegen net buiten het dorp Twijzel, in de Friese gemeente Achtkarspelen. Hier, op de 53ste breedtegraad, in de buurt van de Waddenzee en in de beschutting van het prachtige Friese woudengebied, is er sinds 2009 een weelderige wijngaard ontstaan.
Ooit begonnen met een droom, staat anno 2020 op deze bijzondere plek gewoon een mooi kwalitatief Nederlands wijnhuis. De naam ‘Frysling’ is een combinatie van de provincie naam Fryslân en het druivenras Riesling, welke in Duitsland ook wel de koningin van de druiven wordt genoemd. De Frysling verbouwt op 1,5 hectare grond zes druivenrassen: Johanniter, Solaris, Souvignier Gris, Pinotin, Carbernet Cortis en Cabernet Noir (4700 stokken). Dit zijn relatief nieuw ontwikkelde rassen die goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen en een hoge mate van resistentie hebben tegen valse meeldauw en andere ziektes. Door geschikte onderstammen voelen deze rassen zich zeer thuis in de Friese zandgronden. Hier worden elk jaar smaakvolle witte wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnen (Brûswyn) en een Prosecco (Frysante) van gemaakt, dit vormt de basis voor de onderneming. 
Tijdens de wijnkeuring van de Lage Landen in 2018 werd De Frysling benoemd tot beste wijngaard van Nederland en België. De Frysling won bij deze wijnkeuring drie zilveren en drie bronzen medailles voor de individuele wijnen, waaronder twee Brûswynen. Daarmee verdiende De Frysling ook dé ereprijzen voor ‘Beste mousserende wijnen’ en ‘Beste wijngaardeniers’.

Specificatie Omschrijving
Naam Halfdroge witte 2018
Wijnhuis Wijngaard De Frysling
Eigenaar Douwe & Jantiene Broersma
Plaats Twijzel ( Friesland)
Druifsoort Johanniter
Inhoud 750
Aantal 1
Prijs per fles € 11,99
© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.