Zuid-Holland

BILDERHOF | BOLERO 2019

Artikel 1 van 6 Volgende
€ 12,77 (inclusief btw)

Bolero 2019

Zelfstandige wijn uit Nederland opgebouwd vanuit de Bolero druif..? Wij waren direct geinteresseerd, in deze toch wel unieke opbouw voor Nederlandse begrippen, maar de keuze van de symphatieke wijnboer Wilco is geheel terecht.
Soepel, licht kruidje met een rustige afdronk maakt dit gewoon een heerlijk glas die zowel bij de koudere als warme kleine tapas/borrelhapjes uitstekend tot zijn recht komt.

Specificaties

Naam Bolero 2019
Wijnhuis Wijngaard Bilderhof
Eigenaar Wilco Venhuizen
Plaats Dordrecht (Zuid-Holland)
Druifsoort Bolero
Oogstjaar 2019
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.5%
 

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngaard Bilderhof
 

Wijngaard Bilderhof

Op het Eiland van Dordrecht in het  buitengebied tussen het voormalig dorp Dubbeldam en de rand van de Biesbosch in ligt deze unieke wijngaard genaamd Bilderhof.
Mooi op het zuiden gelegen onderaan een dijk  zijn de druiven beschut tegen de koudere noorden -en oostenwind en vangen op deze wijze de gehele dag zon.
De naam van deze wijngaard is te herledien aan  de nabij gelegen  de Bilder van oudsher een afwateringssloot om de oude polders droog te houden. Deze watert af in het Wantij. Ernaast gelegen is de Bildersteeg, vandaar dat gekozen is voor de naam van het wijngoed, namelijk Bilderhof.De grote rivieren om het eiland heen hebben een getemperde werking op het klimaat. De Nieuwe Merwede, Boven Merwede, Wantij en Hollands Diep in de nabijheid zorgen ervoor dat door de temperatuur van het rivierwater vooral in het voorjaar de vorst gematigd is in vergelijking met streken die verder in het binnenland gelegen zijn.
Door deze rivieren en door de werking van het water door de jaren heen bestaat de bodem uit klei. Door middel van druiven geënt op de juiste onderstam te kiezen kunnen ook hier wijnranken groeien.
Recentelijk is de wijngaard serieus uitgebreid met enkele hectare, wij zijn trots dat wij deze wijnen van Zuid-Hollandse bodem met ingan van heden aan ieder mogen aanbieden.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.