375 ML/BIO

COLONJES | CLEINTJE KNAPSE WITTE 2020

Artikel 1 van 5
€ 6,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Cleintje Knapse Witte 2020

Handig en vooral fijn dat de Colonjes ook een kleine serie Biologische wijn hebben gebotteld, zoals ze in Groesbeek zeggen 'met regt een Cleintje'. Deze Nederlandse Streekwijn kenmerkt zich met een mooie balans tussen mineraliteit en lekkere frisheid.
De aroma's zijn duidelijk aanwezig zonder de overhand te nemen, appelen, peren, maar ook de perzik is aanwezig. Tevens heeft deze wijn een bloemig karakter, kortom een prima wijn om gewoon zelfstandig te genieten. In de spijs, mede door de mineraliteit, is hij breed inzetbaar, echter wij geven een lichte voorkeur aan gevulde pastasaldes, gegrilde witte vis (kabeljauw), kalfsvlees of licht gevogelte.

Specificaties

Naam Cleintje Knapse Witte 2020
Wijnhuis Biologische Wijnhoeve de Colonjes
Eigenaar Adam Dijkstra
Plaats Groesbeek (Gelderland)
Druifsoort Helios & Riesel
Oogstjaar 2020
Inhoud 37,5cl
Alcoholpercentage 11.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijnhoeve de Colonjes

Biologische Wijnhoeve de Colonjes

Groesbeek ligt in het zuiden van Gelderland, op de grens van Limburg en Duitsland. Glooiende heuvels en een rijke lössbodem maken het gebied bijzonder geschikt voor de wijnbouw. In en rond het dorp zijn maar liefst 12 andere wijngaarden gevestigd, mede hierdoor wordt Groesbeek ook wel liefkozend het Wijndorp van Nederland genoemd.
Sinds 2001 is hier Biologische Wijnhoeve De Colonjes gevestigd, opgericht door de in 2018 overleden Freek Verhoeven. Klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot de grootste biologische wijngaard van Nederland, met in totaal 13 ha wijngaard, verdeeld over drie wijngaarden: De Colonjes (1,5 ha), Knapheide (5 ha) en Op ’t Hof (8 ha).  
Tien verschillende druivenrassen zijn aangeplant, de druiven worden in eigen wijnkelder gebruikt voor de  productie van witte, rode, rosé en mousserende wijnen. De rijke bodem proef je terug in de volle en mineraalrijke smaak, de wijnen van De Colonjes vallen regelmatig internationaal en nationaal in de prijzen!
Het totale bedrijf bestaat behalve de biologische wijngaard & wijnmakerij ook uit een unieke locatie waar je op het terras kan genieten van een adembenemend uitzicht inclusief een binnenlocatie voor diverse evenementen.
De Wijnhoeve staat midden in de samenleving, samen met de vrijwilligers, Pluryn (dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking) en Stichting Op de Toekomst (begeleiding & activering van mensen die tijdelijk uit het arbeidsproces c.q. gestopt met de studie) wordt er dagelijks het hele jaar rond met ziel en zaligheid gewerkt om te komen tot de wijnen die worden gemaakt.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.