2018

TUSSEN RUG & RIJN | ELSTERBERG 2018

Vorige Artikel 13 van 26 Volgende
€ 14,99 (inclusief 21% btw)

Elsterberg 2018

Nu beschikbaar, de opvolger van de heerlijke 2017 variant. Klein zoetje, lekker in het fruit, met een mooie volle afdronk laat deze Elsterberg zich meteen zien in het glas. In het zonnetje of in combinatie met een lichte pasta, vegatarisch gerecht of gewoon met een mooi stukje blanke kalkoen is deze wijn helemaal oke! Wederom laat de familie Crone zien dat zij niets voor niets bij de pioniers van de Nederlandse wijnmakers horen.

Domein tussen Rug en Rijn

Het Domein tussen Rug en Rijn is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug aan de Rijn in Elst (Utrecht). Tot in de tweede helft van de 20ste eeuw werd hier mede door de goede grond en een gunstig microklimaat commercieel tabak verbouwd. In 1998 zijn de eerste wijnstokken geplant met als ras Johanniter en de Regent druif. In 2012 kwam er aan de oostzijde van Elst een nieuw perceel bij met als aanplant Souvignier Gris, Cabernet Cortis en de Muscaris om uiteindelijk door te groeien naar 2014 waar (voorlopig) het laatste perceel aan de bosrand en de Franseweg 2.000 planten zijn geplant. Waaronder ook de naast de reeds eerder gemelde druivenrassen ook de Monarch, Cabernet Noir en de Cabernet Cantor zijn aangeplant. Mede door die uitbreiding telt dit domein ongeveer 3.500 stokken.
Mede door de in Frankrijk opgedane kennis en ervaring van de wijnmaker, zijn de laatste jaren grote stappen gezet in het totale wijn maak proces, dit i.c.m. de professioneel ingerichte wijnschuur zorgt ervoor dat ook kwalitatief goede wijnen geheel van Elsterse bodem beschikbaar zijn.
Het domein is in handen van de familie Crone, waar vader & zoon dagelijks met het totale proces bezig zijn om te komen tot deze unieke wijnen.

Specificatie Omschrijving
Naam Elsterwit 2019
Wijnhuis Domein tussen Rug en Rijn
Eigenaar Fam. Crone
Plaats Elst ( Utrecht)
Druifsoort Muscaris & Souvignier Gris
Oogstjaar 2019
Inhoud 750cl -12.5% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 14,99
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel