Klassiek!

DE LINIE | ROOD 2021

Vorige Artikel 19 van 66 Volgende
€ 15,49 (inclusief btw)

Rood 2021

Deze wijn is van de hand van de nieuwe eigenaren Rudy & Quirrien. Opgebouwd vanuit de Pinot Noir & Cabernet Sauvigon laat deze klassieker zich meteen gelden in het glas, zeer jeugdig maar al een lekkere smaak zoals wij gewend zijn van dit domein.
Mooi zelfstandig te drinken, maar in de combi tijdens een BBQ of (rauwe) tonijn, zeggen wij gewoon genieten!

Specificaties

Naam Rood 2021
Wijnhuis Wijngaard De Linie
Eigenaar Rudy Schellekens
Plaats Made (Noord-Brabant)
Druifsoort Pinot Noir & Cabernet Sauvignon
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl


Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngaard De Linie

Wijngaard De Linie

De oudste wijnboer van Nederland maakt sinds 1977 een Nederlandse wijn; rode wijn en witte wijn; in een wijngaard in Made (gemeente Drimmelen) in Noord-Brabant, grenzend aan het waterrijke natuurpark De Biesbosch. Genaamd Wijngaard De Linie. Eigenaar Marius van Stokkom is een pionier in de Nederlandse wijnbouw. Afgelopen jaren heeft Marius rustig de tijd genomen om zijn wijngaard onder zijn voorwaarden te verkopen (een van de voorwaarden was dat hij de aankomende jaren de nieuwe eigenaren geheel wegwijs kon maken in 'zijn' wijngaard. Anno 2020 zijn Rudy & Quirrien de trotse eigenaren. Namens geheel wijndrinkend Nederland, veel plezier & succes!)
Op de Linie worden alleen van de  klassieke oude druivenrassen, zoals uit de Elzas, op duurzame wijze wijn gemaakt. Rassen zoals Gewürztraminer, Riesling, Pinot Blanc en Pinot Noir. De witte wijn heeft een duidelijk Frans karakter en wordt na de vinificatie geassembleerd uit meerdere druiventypen. Het merendeel van de Pinot Noir wordt bestemd voor de witte wijn, waardoor deze voller van kleur en smaak wordt.
De wijngaard ligt aan de zuidzijde van het dorp Made, beschut tegen de koude noorden winden. Er wordt milieuvriendelijk gewerkt door geen gebruik te maken van insecticiden, het snoeihout ter plekke te versnipperen en de gecomposteerde druivenpulp in de wijngaard als bemesting uit te strooien en groei van planten en bloemen tussen de rijen te bevorderen.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.