Binnen!!

APOSTELHOEVE | MULLER-THURGAU 2022

Artikel 1 van 111
€ 19,97 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Muller-Thurgau 2022

Zuiver aroma opgebouwd van citrusfruit, voorjaarsbloemen, florale tonen en mooi subtiel kruidje maakt deze Apostelhoeve variant zijn opname in ons assortiment helemaal waar. De smaak is heerlijk zomers, fris, droog dit in combinatie met een laag alcoholpercentage voor Nederlandse begrippen (11.5%) maakt deze wijn meer dan geschikt om met elkaar een fles te nuttigen. Met een combinatie van wijn & spijs, kiezen wij voor de Nederlandse asperges bereidt op de klassieke manier met roomboter saus.

Specificaties

Naam Muller-Thurgau 2022
Wijnhuis De Apostelhoeve
Eigenaar Fam. Hulst
Plaats Maastricht (Limburg)
Druifsoort Müller-Thurgau
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 11.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer De Apostelhoeve

Over De Apostelhoeve

Rond 1600 werd de wijngaard van De Apostelhoeve door de toenmalige eigenaar compleet gerooid. Het duurde tot 1970 voordat de druif hier terugkeerde. Fruitteler Hugo Hulst plantte in dat jaar 800 druivenstokken op de Louwberg gesitueerd op de zuidhellingen van het Jekerdal, leuk detail is dat De Apostelhoeve en Hoeve Nekum gewoon naar elkaar kunnen zwaaien. Ze liggen in vrij zichtsveld ongeveer 300 meter van elkaar in het mooie zuidelijke gedeelte van Maastricht.
Nederlands oudste, grootste en bekendste wijndomein, De Apostelhoeve, is inmiddels uitgegroeid tot een wijngoed met ruim 10 hectare wijngaarden. De bodem van de Louwberg bezit veel löss, mergel en kiezel, dit zijn zeer belangrijke componenten in de internationaal bekroonde wijnen van de familie Hulst. Het is dan ook geen wonder dat het ‘witte goud’ dat de familie hier van de wijngaarden haalt, op de wijnkaart van de betere restaurants staat.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.