Soepel!

ELMARE | MAONE 2018

Artikel 1 van 60
€ 10,99 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Maone 2018

Een (h)eerlijke rode wijn opgebouwd uit de klassieke Rondo druif, lekker fruitig, intens van kleur met in de verte een klein bourgogne karakter en een vleugje bosbessen. Net als bij de twee witte varianten van dit wijnhuis, maakt ook hier het aantal zonuren, de ondergrond van lichte zilte zeeklei, aangezien de druivenranken op een voormalige zeearm staan, deze variant toch weer net even anders dan andere Nederlandse rode Streekwijnen opgebouwd van de Rondo druif.
In de namiddag met een stukje oude boerenkaas vinden wij geen straf, echter als begeleider van een klassieke maaltijd waar vlees of gevogelte bij aanwezig zijn komt deze wijn helemaal tot zijn recht. Tip: goed op kamertemperatuur en bij voorkeur 20-25 minuten van te voren alvast openen, geeft deze wijn zich nog meer bloot.

Specificaties

Naam Maone 2018
Wijnhuis Wijnboerderij Catharinahoeve (Elmare)
Plaats Waterlandkerkje (Zeeland)
Druifsoort Rondo
Oogstjaar 2018
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijnboerderij Catharinahoeve ( Elmare )

Wijnboerderij Catharinahoeve (Elmare)

Wijnboerderij Catharinahoeve (Elmare) is gevestigd in het pittoreske Groede, regio Zeeuws-Vlaanderen. Op dit Zeeuwse landgoed is een behalve een wijnboerderij, een compleet gemengd boerenbedrijf gevestigd. Vanuit de visie wordt er op duurzame wijze gewerkt, zodat ook de aankomende generaties mogen genieten van onder andere de (h)eerlijke stille wijnen van het landgoed.
Momenteel staan er ongeveer ca. 1,5 ha druivenstokken waar een 6 tal druivenrassen worden geteeld. Deze vormen de basis voor rode, witte, rosé en tevens wordt er een portachtige specialiteit (opname najaar 2020) gemaakt vanuit eigen walnotenbomen! Bijzonder is ook dat er dagelijks hard wordt gewerkt, buiten de vrijwilligers om, door de medewerkers van zorginstelling Juutsom.
Ieder die ooit in Zeeland is geweest zal direct terug gaan naar de herinnering bij het nemen van de eerste slok, voor diegene die nog nooit in Zeeland zijn geweest zeggen wij van Nederlandse Streekwijnen begin met een mooi glas van Catharinahoeve dan komt het bezoek vanzelf...

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.