Heuvelrug

TUSSEN RUG EN RIJN | LIHANNES 2022

Vorige Artikel 2 van 31 Volgende
€ 16,69 (inclusief btw)

Lihannes 2022

Boem wat een voltreffer deze 2022 variant van de familie Crone, de voorgaande jaren was de bite krachtig en stevig maar deze 2022 variant is licht, heerlijk soepel maar wel met dezelfde uitgangspositie dus met recht een Voltreffer.
Deze rose is opgebouwd uit maar liefst drie druivensoorten en deze zorgen ervoor dat in deze rose de aroma van vers gemalen peper, (tikje) cassis en rijpe vlierbessen te herleiden zijn. De afdronk is rijk doch soepel en een heerlijke wijn bij pastagerechten en diverse vegetarische combinaties.

Specificaties

Naam Lihannes 2022
Wijnhuis Domein tussen Rug en Rijn
Eigenaar Fam. Crone
Plaats Elst (Utrecht)
Druifsoort Cabernet Cortis, Caberet Noir & Souvignier Gris
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13,7%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Domein tussen Rug en Rijn

Domein tussen Rug en Rijn

Het Domein tussen Rug en Rijn is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug aan de Rijn in Elst (Utrecht). Tot in de tweede helft van de 20ste eeuw werd hier mede door de goede grond en een gunstig microklimaat commercieel tabak verbouwd. In 1998 zijn de eerste wijnstokken geplant met als ras Johanniter en de Regent druif. In 2012 kwam er aan de oostzijde van Elst een nieuw perceel bij met als aanplant Souvignier Gris, Cabernet Cortis en de Muscaris om uiteindelijk door te groeien naar 2014 waar (voorlopig) het laatste perceel aan de bosrand en de Franseweg 2.000 planten zijn geplant. Waaronder ook de naast de reeds eerder gemelde druivenrassen ook de Monarch, Cabernet Noir en de Cabernet Cantor zijn aangeplant. Mede door die uitbreiding telt dit domein ongeveer 3.500 stokken.
Mede door de in Frankrijk opgedane kennis en ervaring van de wijnmaker, zijn de laatste jaren grote stappen gezet in het totale wijn maak proces, dit i.c.m. de professioneel ingerichte wijnschuur zorgt ervoor dat ook kwalitatief goede wijnen geheel van Elsterse bodem beschikbaar zijn. Het domein is in handen van de familie Crone, waar vader & zoon dagelijks met het totale proces bezig zijn om te komen tot deze unieke wijnen.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.