Overijssel

WIJNSTAETE | CUVEE WIT 2023

Artikel 74 van 139
€ 17,49 (inclusief btw)

Cuvee Wit 2023

Hier worden wij oprecht blij van, 2023 is weer beschikbaar maar helaas zeer beperkt. Het was zoals algemeen bekend een uitstekend wijnjaar, maar een Cuvee opgebouwd en totaal in balans van de Cabernet Blanc & Helios druif kom je in Nederland niet vaak tegen.
Open, licht afvlakkende smaak met een helder, fris bouquet voert de boventoon in het glas van deze Nederlandse Streekwijn uit het Vechtdal. In principe een heerlijke wijn om zelfstandig te drinken, echter in de combinatie geven wij een voorkeur aan gebakken sliptongetjes (roomboter) of een stukje (gerookte) zalm.

Specificaties

Naam Cuvee Wit 2023
Wijnhuis De Wijnstaete
Eigenaar Luigi Mascini & Annemarie Uhlenbeek
Plaats Lemelerveld (Overijssel)
Druifsoort Cabernet Blanc & Helios
Oogstjaar 2023
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 11.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer De Wijnstaete

Over De Wijnstaete

Diep in het Overijsselse landschap, net voorbij Raalte, ligt het dorpje Lemelerveld. Aan de zijkant van het dorp vonden wij een mooie ambachtelijke wijngaard, genaamd De Wijnstaete, waar vanaf 2005 wijnbouw plaatsvindt. De huidige eigenaren Luigi Mascini & Annemarie Uhlenbeek maakten hun dromen waar en kochten het totale bedrijf (inclusief woning en B&B) in 2016 en zijn zeer voortvarend aan het werk gegaan met name op het wijngebied.
Momenteel worden er 6 druivenrassen geteeld waaronder de (nog) niet veel voorkomende Helios druif. De opbrengst wordt hoofdzakelijk gebruikt voor 2  witte en een rosé variant, beide stil.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.