Vechtdal

WIJNSTAETE | SOUVIGNIER GRIS 2018

€ 14,59 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Souvignier Gris 2018

Een open, makkelijke, goed in balans zijnde wijn waarin je duidelijk een licht bouquet proeft. De opbouw van de wijn bestaat (gelukkig) geheel uit de relatief nieuwe Souvignier Gris druif, mede hierdoor vinden wij het een ideale wijn in gezelschap lekker in het zonnetje te drinken. En in de combinatie met spijs gaan wij meer naar de klassieke koude borrelhapjes, tevens bij de lichte, eenvoudige maaltijden denk aan kip of witte rondvis, dan komt deze wijn geheel tot zijn recht.

Specificaties

Naam Souvignier Gris 2018
Wijnhuis Wijnstaete
Eigenaar Luigi Mascini & Annemarie Uhlenbeek
Plaats Lemelerveld (Overijssel)
Druifsoort Souvignier Gris
Oogstjaar 2018
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13%

Wijnstaete

Diep in het Overijsselse landschap, net voorbij Raalte, ligt het dorpje Lemelerveld. Aan de zijkant van het dorp vonden wij een mooie ambachtelijke wijngaard, genaamd Wijnstaete, waar vanaf 2005 wijnbouw plaatsvindt. De huidige eigenaren Luigi Mascini & Annemarie Uhlenbeek maakten hun dromen waar en kochten het totale bedrijf (inclusief woning en B&B) in 2016 en zijn zeer voortvarend aan het werk gegaan met name op het wijngebied.
Momenteel worden er 6 druivenrassen geteeld waaronder de (nog) niet veel voorkomende Helios druif. De opbrengst wordt hoofdzakelijk gebruikt voor 2  witte en een rosé variant, beide stil.

© 2019 - 2022 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.