Maastricht

HOEVE NEKUM | PINOT NOIR 2019

Artikel 21 van 64
€ 15,09 (inclusief btw)

Pinot Noir 2019

Een klassieke Pinot Noir uit Nederland, gezocht en gevonden! Deze bijzondere Nederlandse Streekwijn van de hand van wijnmaker Math Bollen van Hoeve Nekum. Pinot Noir de klassieke druifsoort uit de Bourgogne in Nederland? Zeker! Laat u verrassen door deze Nederlandse variant met een geheel eigen karakter. 
Mooi droog, helderrood met in de neus frisse geuren met name van rood fruit met een licht hout aroma's te herleiden, mooie zachte aanzet met een moesje van kersen en bramen waar te nemen.
Ideaal glas om rustig te genieten, maar echt in zijn kracht bij kalf, varkenvlees, kip of een mooi stukje tonijn eventueel rauw!

Specificaties

Naam Pinot Noir 2019
Wijnhuis Hoeve Nekum
Eigenaar Math Bollen
Plaats Maastricht (Limburg)
Druifsoort Pinot Noir
Oogstjaar 2019
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Hoeve Nekum

Hoeve Nekum

Sinds mensenheugenis woont, werkt de familie Bollen op deze fraaie Hoeve aan de rand van Maastricht, de monumentale Hoeve dateerd vanaf omstreeks 1600! Math Bollen (huidige eigenaar) nam, na afronding van de Hogere Landbouwschool met als richting de rundveehouderij, voor ons als wijnliefhebbers een wijs besluit en begon in 1988 zich te richten op het aanplanten van wijnstokken op de aangrenzende landerijen in dit kenmerkend gebied.
Anno 2020 staan de wijnen van Hoeve Nekum veelal opgebouwd uit de klassieke druivenrassen gewoon voor constante kwaliteit die ook buiten onze landsgrenzen zeer veel erkenning mogen ontvangen. Bent u in de buurt aarzel dan niet om kennis te maken op de Hoeve, de familie ontvangt u graag met een mooi glas in de hand!

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.