Nieuw 2023

HOEVE NEKUM | RIESLING 2023

Artikel 21 van 121
€ 12,89 (inclusief btw)

Riesling 2023

Na jaargang 2022 zijn we inmiddels aangekomen bij 2023 van Hoeve Nekum. Riesling, de 'ouderwetse' druifsoort uit het Rijnland, de droge wijn heeft een fruitig bouquet met toch een zachte afdronk, ondanks de wat frissere zuurtjes in het glas. In de combinatie met spijs zien wij hem graag met Nederlandse asperges (inclusief roombotersaus & krieltjes) maar bij de koudere zuurkool schotels,  (gerookte) vissoorten komt deze Nederlandse Streekwijn ook geheel tot zijn recht.

Specificaties

Naam Riesling 2023
Wijnhuis Hoeve Nekum
Eigenaar Math Bollen
Plaats Maastricht (Limburg)
Druifsoort Riesling
Oogstjaar 2023
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12%

Hoeve Nekum

Sinds mensenheugenis woont, werkt de familie Bollen op deze fraaie Hoeve aan de rand van Maastricht, de monumentale Hoeve dateerd vanaf omstreeks 1600! Math Bollen (huidige eigenaar) nam, na afronding van de Hogere Landbouwschool met als richting de rundveehouderij, voor ons als wijnliefhebbers een wijs besluit en begon in 1988 zich te richten op het aanplanten van wijnstokken op de aangrenzende landerijen in dit kenmerkend gebied.
Anno 2020 staan de wijnen van Hoeve Nekum veelal opgebouwd uit de klassieke druivenrassen gewoon voor constante kwaliteit die ook buiten onze landsgrenzen zeer veel erkenning mogen ontvangen. Bent u in de buurt aarzel dan niet om kennis te maken op de Hoeve, de familie ontvangt u graag met een mooi glas in de hand!

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.