Nieuw!

DOMEIN HOLSET | PRINS

Artikel 2 van 6
€ 31,29 (inclusief btw)

Prins

Wat een terechte naam voor deze unieke Nederlandse mousserende streekwijn!
Opgebouwd uit de Souvignier Gris & Johanniter druif komt deze stijlvolle, complexe droge bubbel helemaal tot zijn recht. Na 15 maanden op de gist heeft de Prins een elegante, volle mousse waar duidelijk de royale aroma's van rijp wit fruit met een licht kruidigheidje duidelijk naar voren komen. Zonde als deze wijn alleen maar bij een klassieke gebeurtenis gedronken mag worden, wij van Nederlandse Streekwijnen volgen ons gevoel en dat is met deze fles gewoon Prinsheerlijk genieten.

Specificaties

Naam Prins van Holset
Wijnhuis Domein Holset
Eigenaar Erik Leferink & Kirsten Abels
Plaats Lemiers (Limburg)
Druifsoort Souvignier Gris & Johanniter
Oogstjaar 2016
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Domein Holset

Domein Holset

Ergens in 2008 liepen Marianne & Erik Leferink tegen een vervallen boerderij in het schilderachtige, romantische dorpje Holset aan. Aan de voorzijde van de boerderij het dorpje Holset aan de achterzijde zo ver het oog reikt het typische Zuid-Limburgse heuvellandschap. Erik kwam op het idee, mede omdat de grond stenig en vol mineralen bevat om daar druiven te gaan verbouwen. Anno 2020 is de leiding van Domein Holset in handen van Kirsten Abels, behalve haar uitgebreide kennis van wijn, is haar kracht de koppeling met gastronomie met deze unieke, mousserende wijnen. Niets voor niets is de ambitie om het domein het Bruisend Wijnhuis van de Lage landen te maken. Eerlijk is eerlijk, vanuit onze kant een gezonde, haalbare uitdaging!
Momenteel worden de volgende de druivenrassen verbouwd: Cabernet Blanc, Souvignier Gris, Johanniter en Chardonnay.
Het domein bevat 6.5 Ha (2.5 ha in Holset, 4 ha in Vijlen) en worden er 4 onderscheidende mousserende wijnen aangeboden. Deze wijnen worden vervaardigd via de Traditionele Methode, inclusief een tweede gisting op de fles, en afhankelijk van de variant volgt een rijping tussen de 12 en 30 maanden 'Sur Lie'. Proef en laat u meenemen naar deze unieke mousserende wijnen uit Zuid-Limburg.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.