Zeldzaam

DOMAINE D'HEERSTAAYEN | PINOT GRIS 2019

Artikel 1 van 3 Volgende
€ 14,49 (inclusief 21% btw)

Pinot Gris 2019

Een zeldzame Pinot Gris uit Nederland, deze wijn kenmerkt zich tot een droge, frisse met een licht zuurtje in de smaak. Een combinatie van diverse soorten fruit waaronder citrus, perzik en bessen zorgen voor het frisse en fruitige karakter van deze Nederlandse Streekwijn. Zeer geschikt om te drinken tijdens nazomeravonden, in combinatie met de Aziatische keuken komt deze ook prima tot zijn recht.

Domaine d’Heerstaayen

Domaine d'Heerstaayen (Strijbeek Brabant) is het trotse bezit van wijnmaker/wijnmakelaar Peter de Wit.
In 1979 is hij gestart met de aanleg van een wijngaard in het Markdal, in 1998 vlakbij de wijngaard is een boerderij betrokken waar ook een kleine wijngaard kon worden aangeplant, op deze locatie wordt ook de oogst binnen gehaald en verwerkt op een biologische wijze zonder chemische bestrijdingsmiddelen. 
De wijnen worden in verschillende ‘tris’ hand geplukt en verder geselecteerd op rijp fruit. Ze worden vergist met reingist en bij hoge uitzondering gefilterd, dit is de reden van eventueel een klein beetje wijnsteenzuur op de bodem van de fles. De wijnen blijven ongeveer drie tot tien jaar uitstekend op dronk.

 

Specificatie Omschrijving
Naam Pinot Gris 2019
Wijnhuis Domaine d'Heerstaayen
Eigenaar Peter de Wit
Plaats Strijbeek ( Brabant)
Druifsoort Pinot Gris
Oogstjaar 2019
Inhoud 0,500 cl - 11,5% alc.
Aantal 1
Prijs per fles € 14,49
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel