Vegan

NOORDLAND | SPRANKEL WIT 2022

Artikel 6 van 34
€ 13,99 (inclusief btw)

Sprankel Wit 2022

Frisse zomerparel waarbij duidelijk wordt dat de de aroma's van rijp fruit in combinatie met het 'bubbeltje' een feestelijkheid in het glas is geworden. Top om zo te drinken maar ook zeer verassend bij een voorgerecht bestaand uit bijvoorbeeld (gerookte) vis.

Specificaties

Naam Sprankel Wit 2022
Wijnhuis Wijngaard Noordland
Eigenaar Johan Stoop
Plaats Noord-Scharwoude (Noord-Holland)
Druifsoort Souvignier Gris, Johanniter & Muscaris
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 11%

Wijngaard Noordland

In de 17de eeuw is door particuliere investeerders door drooglegging van een groot meer de polder Heerhugowaard ontstaan.
Wijngaard Noordland is gelegen op een van de hogere gronden van Heerhugowaard, op een rijke kleilaag wordt hier op een natuurlijke basis druiven geteeld. In het jaar 2005 is gestart met de eerste aanplant van de druivenstokken, de aangeplante rassen staan op een Amerikaanse onderstam. Op deze onderstam is een resistente druif geënt van een veredeld druivensoort. Voordeel is dat deze druiven goed af rijpen en resistent zijn tegen de bekende voorkomende schimmelziekten. De aanplant bestaat uit 2 rode, 2 witte druivensoorten die ieder een volle fruitige wijn opleveren.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.