Heuvelrug

TUSSEN RUG EN RIJN | ELSTERWIT 2022

Vorige Artikel 2 van 7 Volgende
€ 16,69 (inclusief btw)

Elsterwit 2022

Elsterwit 2022 is unieke, mooie Nederlandse streekwijn van het domein tussen Rug en Rijn.
Deze wijn is opgebouwd uit de alom bekende Souvignier Gris maar wel met verschillende vinificaties dat geeft deze bijzondere ' Souvignier Gris Cuvee' een karakteristieke, frisse fruitige smaak waar met name de perzok, peer en de meloen duidelijk zijn te herleiden.
Heerlijk om zo te drinken maar in de combinatie met forel, mosselen of tuinboontjes gewoon ook perfect!

Specificaties

Naam Elsterwit 2022
Wijnhuis Domein tussen Rug en Rijn
Eigenaar Fam. Crone
Plaats Elst (Utrecht)
Druifsoort Souvignier Gris
Oogstjaar 2022
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13,7%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Domein tussen Rug en Rijn

Domein tussen Rug en Rijn

Het Domein tussen Rug en Rijn is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug aan de Rijn in Elst (Utrecht). Tot in de tweede helft van de 20ste eeuw werd hier mede door de goede grond en een gunstig microklimaat commercieel tabak verbouwd. In 1998 zijn de eerste wijnstokken geplant met als ras Johanniter en de Regent druif. In 2012 kwam er aan de oostzijde van Elst een nieuw perceel bij met als aanplant Souvignier Gris, Cabernet Cortis en de Muscaris om uiteindelijk door te groeien naar 2014 waar (voorlopig) het laatste perceel aan de bosrand en de Franseweg 2.000 planten zijn geplant. Waaronder ook de naast de reeds eerder gemelde druivenrassen ook de Monarch, Cabernet Noir en de Cabernet Cantor zijn aangeplant. Mede door die uitbreiding telt dit domein ongeveer 3.500 stokken.
Mede door de in Frankrijk opgedane kennis en ervaring van de wijnmaker, zijn de laatste jaren grote stappen gezet in het totale wijn maak proces, dit i.c.m. de professioneel ingerichte wijnschuur zorgt ervoor dat ook kwalitatief goede wijnen geheel van Elsterse bodem beschikbaar zijn. Het domein is in handen van de familie Crone, waar vader & zoon dagelijks met het totale proces bezig zijn om te komen tot deze unieke wijnen.

© 2019 - 2023 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.