Barrique vat

ST MARTINUS | BERGDORPJE ROOD 2020

Artikel 43 van 65
€ 20,95 (inclusief btw)

Bergdorpje Rood 2020

De naam geeft deze Nederlandse Streekwijn meteen de juiste lading. Het bergdorpje verwijst naar Vijlen waar de wijngaard zich bevindt.
Deze mooie soepele, fruitige rode wijn is op eikenhout gelagerd. Naast de duidelijk waarneembare geur van rood en zwart fruit kenmerkt deze wijn zich ook tot een mooie intense diepgang. Mooi in het glas om zelfstandig te drinken, maar in combinatie met lichtere lunchgerechten, vleesgerechten of lamsvlees (bout of rack uit de oven) helemaal goed.
Deze Bergdorpje Rood 2020 is gewoon een mooi oprecht glas.

Specificaties

Naam Bergdorpje Rood 2020
Wijnhuis Wijngaard St. Martinus
Eigenaar Stan  Beurskens
Plaats Vijlen (Limburg)
Druifsoort Dornfelder & Pinot Noir
Oogstjaar 2020
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 13%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Wijngaard St. Martinus

Wijngaard St. Martinus

Stan  Beurskens is de trotse eigenaar van Wijngaard St. Martinus. In 1988 werd er een kleine wijngaard aangeplant door Hans Beurskens in Vaals waar in het begin vooral appel en andere fruitwijnen werden geproduceerd. De volgende stap was een proeftuin van 40 rode druivenrassen aan te leggen in Rott in Vijnen, doel was om te ondervinden welke rassen geschikt waren om een kwalitatieve rode wijn te maken. Vanaf de begin jaren ’90 van de vorige eeuw werden er inderdaad kwalitatieve rode wijnen geproduceerd.
In 1995 neemt Stan (tijdelijk was zijn verwachting) de wijngaard over van zijn vader die ziek werd en niet meer de wijngaard kan onderhouden en wijn te maken, Stan was toen net 18 en maakte in dat jaar zijn eerste wijnen. Volgens Stan prima wijnen. Stan besluit zich 100% te gaan richten op het vakmanschap als wijnmaker/deskundige en besluit hiervoor diverse studies in binnen- en buitenland bij geroemde wijnuniversiteiten te volbrengen.
Vandaag de dag is Wijngaard St. Martinus een hypermodern, technologische innovatieve wijngaard waar duurzaamheid en respect voor de totale natuur hoog in het vaandel staat. De persoon Stan Beurskens niet meer weg te denken in de Europese wijnbouw, hij zet zich in voor het unieke Nederlandse product en ondersteunt diverse Nederlandse wijn producenten om te komen tot een uniek streekproduct.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.