Nieuw!

WIJNMAKERS | RODE ROS 2021

Artikel 12 van 16
€ 14,89 (inclusief btw)

Rode Ros 2021

Gelukkig beschikbaar op ons platform want ondanks dat De Wijnmakers nog maar relatief 'kort geleden' zijn gestart met de wijnbouw is de Rode Ros gewoon nu al een klassieker. Het gevolg iedere jaargang is snel uitverkocht.
Opgebouwd uit de volle rijpe druiven van de Rondo, Regent & Cabernet Noir met een rijping van 6 maanden op zijn eigen gistcellen in RVS tanks, mede hierdoor een wat zachter & ronder karakter.
Mooi fruit, kruidje met een lekkere body en sublieme kleurschakeling maakt dit gewoon tot een mooi glas. Natuurlijk ook deze variant zelfstandig lekker maar bij kalfsoester, ree of fazantenbout uit de oven wat ons betreft een perfecte combinatie.

Specificaties

Naam Rode Ros 2021
Wijnhuis De Wijnmakers
Plaats Geesteren (Overijssel)
Druifsoort Cabernet Noir, Regent, Rondo
Oogstjaar 2021
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 8.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer De Wijnmakers

Over De Wijnmakers

Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit.
Op deze 3 pijlers worden de druiven onderhouden in de wijngaard.
De Wijnmakers maken gebruik van veelal nieuwe technieken, middelen om de druivenstokken gezond te houden en te bemesten. De basis van de wijngaard is de bodem, er wordt veel geinvesteerd in de gezondheid van de bodem. Groenbemesters in de paden zorgen ervoor dat de juiste insecten aangetrokken worden en dat essentiële stoffen als bijvoorbeeld stikstof uit de lucht wordt gebonden. Deze stoffen komen na het maaien van de groenbemester vrij en komen beschikbaar voor de planten. Onder de stokken wordt Bokashi gestrooid om onkruiden tegen te gaan en om de bodem te voeden.  De druivenrassen die worden gebruikt zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes. Denk hierbij aan de Solaris en Regent, maar ook Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en Pinot Gris. Door de wijngaard open en luchtig te houden krijgen de ziektes en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Een uitgekiende bemesting van het blad zorgt ervoor dat de plant sterk en gezond blijft om goede rijpe druiven te kunnen oogsten. Rijpe druiven zijn essentieel voor de goede kwaliteit wijn.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.