2020

DE LINIE | WIT 2020

Vorige Artikel 33 van 108 Volgende
€ 11,87 (inclusief btw)

Wit 2020

De nieuwe eigenaren (Rudy & Quirrien) van de wijngaard zijn goed bezig, 2020 nua la mooi op dronk, heerlijk soepel en geheel in de lijn van voorgaande jaren. Natuurlijk weer conform De Linie traditie  opgebouwd uit 7 druivenrassen, waaronder de Riesling, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Pinot Noir & Bacchus .
 Kortom gewoon een mooi stabiel glas uit Brabant!

Wijngaard De Linie

De oudste wijnboer van Nederland maakt sinds 1977 een Nederlandse wijn; rode wijn en witte wijn; in een wijngaard in Made (gemeente Drimmelen) in Noord-Brabant, grenzend aan het waterrijke natuurpark De Biesbosch. Genaamd Wijngaard De Linie. Eigenaar Marius van Stokkom is een pionier in de Nederlandse wijnbouw. Afgelopen jaren heeft Marius rustig de tijd genomen om zijn wijngaard onder zijn voorwaarden te verkopen (een van de voorwaarden was dat hij de aankomende jaren de nieuwe eigenaren geheel wegwijs kon maken in 'zijn' wijngaard. Anno 2020 zijn Rudy & Quirrien de trotse eigenaren. Namens geheel wijndrinkend Nederland, veel plezier & succes!)
Op de Linie worden alleen van de  klassieke oude druivenrassen, zoals uit de Elzas, op duurzame wijze wijn gemaakt. Rassen zoals Gewürztraminer, Riesling, Pinot Blanc en Pinot Noir. De witte wijn heeft een duidelijk Frans karakter en wordt na de vinificatie geassembleerd uit meerdere druiventypen. Het merendeel van de Pinot Noir wordt bestemd voor de witte wijn, waardoor deze voller van kleur en smaak wordt.
De wijngaard ligt aan de zuidzijde van het dorp Made, beschut tegen de koude noorden winden. Er wordt milieuvriendelijk gewerkt door geen gebruik te maken van insecticiden, het snoeihout ter plekke te versnipperen en de gecomposteerde druivenpulp in de wijngaard als bemesting uit te strooien en groei van planten en bloemen tussen de rijen te bevorderen.

Specificatie Omschrijving
Naam De Linie Wit 2020
Wijnhuis Wijngaard De Linie
Eigenaar Rudy en Quirien Schellekens
Plaats Made ( Brabant)
Druifsoort o.a Pinot Blanc, Riesling & Gewurztraminer
Oogstjaar 2020
Inhoud 750
Aantal 1
Prijs per fles € 11,87
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.