Nieuw!

DOMEIN HOLSET | CLASSIC 2019

Artikel 4 van 6
€ 37,19 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 4 dagen.

Classic 2019

De naam zegt eigenlijk genoeg. De terechte argumentatie van dit bruisende wijnhuis is simpel maar oprecht want omdat je het recept van een ‘all-time favourite’ niet moet en niet wil veranderen en omdat je deze eigenlijk áltijd in je assortiment wilt hebben. Precies daarom hebben we met de Classic van Domein Holset een echte blijver en klassieker toegevoegd aan ons bruisende wijnen palet.
Heerlijk om zelfstandig van te genieten maar in combinatie met een mooi klein hapje zalm ook voortreffelijk.
De Classic is een mousserende kwaliteitswijn gemaakt volgens de traditionele methode. Het is een klassieke assemblage van 60% Chardonnay en 40% Pinot Noir. Classic is elegant en droog van smaak met tonen van citrus, vers rood fruit, noten en brioche. Na 30 maanden rijping op de gist is de Classic gedegorgeerd zonder dosage in september 2021.

Specificaties

Naam Classic van Holset
Wijnhuis Domein Holset
Eigenaar Erik Leferink & Kirsten Abels
Plaats Lemiers (Limburg)
Druifsoort Chardonnay & Pinot Noir
Oogstjaar 2019
Inhoud 75cl
Alcoholpercentage 12.5%

Ontdek, Proef en Beleef via Nederlandse Wijntoer Domein Holset

Domein Holset

Ergens in 2008 liepen Marianne & Erik Leferink tegen een vervallen boerderij in het schilderachtige, romantische dorpje Holset aan. Aan de voorzijde van de boerderij het dorpje Holset aan de achterzijde zo ver het oog reikt het typische Zuid-Limburgse heuvellandschap. Erik kwam op het idee, mede omdat de grond stenig en vol mineralen bevat om daar druiven te gaan verbouwen. Anno 2020 is de leiding van Domein Holset in handen van Kirsten Abels, behalve haar uitgebreide kennis van wijn, is haar kracht de koppeling met gastronomie met deze unieke, mousserende wijnen. Niets voor niets is de ambitie om het domein het Bruisend Wijnhuis van de Lage landen te maken. Eerlijk is eerlijk, vanuit onze kant een gezonde, haalbare uitdaging!
Momenteel worden de volgende de druivenrassen verbouwd: Cabernet Blanc, Souvignier Gris, Johanniter en Chardonnay.
Het domein bevat 6.5 Ha (2.5 ha in Holset, 4 ha in Vijlen) en worden er 4 onderscheidende mousserende wijnen aangeboden. Deze wijnen worden vervaardigd via de Traditionele Methode, inclusief een tweede gisting op de fles, en afhankelijk van de variant volgt een rijping tussen de 12 en 30 maanden 'Sur Lie'. Proef en laat u meenemen naar deze unieke mousserende wijnen uit Zuid-Limburg.

© 2019 - 2024 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.