Nieuw

THORN | RIESLING 2020

Vorige Artikel 54 van 99 Volgende
€ 14,59 (inclusief btw)

Riesling 2020

Binnen de ouderwetse klassieke Riesling 2020. 
Soepel opgebouwd, mooi droog lekkere klassieke aroma's waaronder uiteraard de perzik, lychee maar ook de mango gewoon goed naar voren komen maken deze variant gewoon helemaal af.
Natuurlijk mag dit jaargang nog even in de klimaatkast maar nu al openen is zeker geen straf:)
 

Wijngoed Thorn


Natuurlijk een ieder weet waar Wijngoed Thorn zich bevindt want aan de rand van de A2 richting Zuid Limburg staat een witte muur inclusief naamsvermelding uitnodigend langs de snelweg.
Thorn ook wel bekend als ' 't Witte Stadje'  ligt nog net binnen Nederlands grondgebied en is een geliefd authenthiek stadje.
Wijngoed Thorn van de sympathieke eigenaren Harry & Mieke  ligt midden in het hart van de Thorn gemeenschap.
In 2001 is er begonnen met het aanplanten van de klassieke druivenrassen, het gebied kenmerkt zich als  een van de droogste plekjes van de Benelux ( bron ; KNMI) dit in combinatie met  de ondergrond van voornamelijk klein & zand op een oude Maas arm gekoppeld aan  het vakmanschap van de eigenaren resulteerd in wijnen van een constant hoge kwaliteit.
Anno 2021 beslaat t wijngoed ongeveer 6.5 hectare waar een negental zuivere wijnen vandaan komen waaronder de in Nederland niet veel voorkomende Fruhburgunder.
Sinds 2018  erkent de Europese Commissie formeel de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van het wijnbouwgebied ‘Maasvallei Limburg’.

Specificatie Omschrijving
Naam Riesling 2020
Wijnhuis Wijngoed Thorn
Eigenaar Harry & Mieke Vorselen
Plaats Thorn ( Zuid-Limburg)
Druifsoort Riesling
Oogstjaar 2020
Inhoud 750
Aantal 1
Prijs per fles € 14,59
© 2019 - 2021 Nederlandse Streekwijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Beste wijnliefhebber, leuk dat je op onze site bent! Let op, wij verkopen alleen wijn aan personen van 18 jaar of ouder.